canva - 2021-11-18T224010.297

Sikap sesetengah kita, bila sebelum check out pasti akan memeriksa barang-barang yang kita miliki, bimbang takut tertinggal. Sedihnya, bila tengok habis berselerak satu bilik hotel.

Sudah jadi satu hal dan rasa kasihan pula dengan ‘housekeeper’ yang terpaksa mengemas dan mengutip apa yang ditinggalkan oleh tetamu selepas check out.

Mungkin juga kita dianggap kurang menjaga kebersihan, maklumlah tinggalkan bilik hotel dalam keadaan yang selerak.

Tapi ada juga tetamu yang baik, sebelum check out akan kemas seperti awal-awal dia check ini. Macam pelik sebab nampak macam tak terusik.

Hakikatnya, inilah yang diperkatakan oleh Maya Ariffin agar tanggalkan segala alas cadar, tuala yang kita pakai. Bimbang, ia diguna pakai kembali oleh tetamu seterusnya. Sebabnya seperti tidak digunakan.

Jangan lepas pandang, inilah yang dikatakan kebersihan dan jangan pentingkan diri sendiri. Takutnya risiko keberangkalian barang yang kita tiggal dalam keadaan kemas (walaupun sudah pakai) digunakan untuk barang-barang di dalam hotel.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Cara ‘Beradab’ Menginap Di Hotel Bila Bercuti @ ‘Outstation’, Elak Gangguan!

Dua Beradik Buat Umrah DIY Tanpa ‘Travel Agency’, Begini Caranya

Info Lebih Menarik DI SINI

IKLAN

Sebelum Check Out, Tanggalkan Semua Linen

Untuk tujuan kebersihan, sila tanggalkan semua linen dan letakkan di atas lantai masa hangpa nak check out dari mana-mana hotel.

Tanggalkan semua linen (sarung bantal, selimut @ sarung selimut, cadar tilam dan sebagainya) dan kumpul atas lantai. Semua jenis tuala boleh gather kat lantai bilik air. Biarkan dalam keadaan basah lagi baik utk kurangkan risiko kebarangkalian tuala yang kering tu diguna untuk lap cawan minum.

Mungkin sesetengah daripada kita dah tahu tapu yang tak tahu, tolong jadikan ia satu habit setiap check out from your lodging facilities (hotel/resort/homestay/b&b/hostel/motel/etc).

Tapi Kenapa?
This is why. Linen-linen tu semua secara S.O.P.nya harus ditukar. TAPI.. adakah anda tahu, ada Chambermaid (housekeeper) yang tak tukar linen-linen itu dan your “dirty-but-looked-clean” linen tu “terpaksa” digunakan oleh next guest? Hygiene tak rasanya?

Betul, memang tak semua chambermaid suka “mengakai” guna semula linen-linen tu masa bersihkan bilik. Terutamanya cadar dan sarung bantal. Cuma segelintir je, tapi kita tak tau siapa dalam kelompok segelintir tu kan. Believe me, I was in the industry before.

Pernah ada seseorang cakap “Kenapa perlu saya care dengan orang lain check-in lepas ni?” Konsep dia simple je, kau buat untuk orang lain, satu hari orsng lain pulak return the favor tanpa kita sedar.

IKLAN

Make it a habit.

Mingguan Wanita : Betul apa yang dikatakan ini. Walaupun bukan semua dan hanya segelintir, kita tak tahu apa yang mereka buat, mungkin untuk memudahkan kerja dia. Jalan mudah dan cepat.

Sumber: Maya Ariffin

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:


Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:

Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/

IKLAN

Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/

Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/

Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/

Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita