Zaman teknologi semuanya kini berada di hujung jari. Jika dahulu perlukan tablet mahupun alat peranti tertentu yang berasingan, namun mungkin risiko tertinggal dimana-mana. Siapa sangka kini boleh masukkan data peribadi ke dalam mikrocip dan dilekatkan di bahagian kuku.

Terbaru, sebuah salun kecantikan menawarkan perkhidmatan kuku mikrocip yang membolehkan kad perniagaan diletak pada kuku pelanggan.Perkhidmatan itu ditawarkan dengan harga AS$70 (kira-kira RM293).

Sebelum ini, ada laporan mengenai kaedah memasukkan cip komunikasi medan dekat (NFC) di bawah kulit bagi membolehkan ia berinteraksi dengan peranti. Namun, salun di bandar raya ini tampil dengan teknik tidak invensif untuk mendapat keputusan yang sama.

Berbanding menggunakan jarum untuk memasukkan cip, Lanour Beauty Lounge menggunakan cip pada atas kuku jari tangan, yang akan disapu lapisan khas untuk perlindungan.

Salun Kecantikan Tawar Perkhidmatan Kuku MIKROCIP Masukkan Data Peribadi

Masukkan Data

Oddity Central melaporkan, salun itu mampu memasukkan data di dalam cip berkenaan termasuk maklumat akaun media sosial, laman web dan nombor telefon.

Menurut salun itu, mikrocip berkenaan menggunakan fungsi NFC, teknologi liputan tanpa wayar terhad untuk menjadikan telefon pintar, tablet, kad bayar dan peranti lain lebih bijak.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Nour Makarem mengakui penemuan cip kecil untuk diletakkan pada kuku adalah sesuatu yang mencabar. Mereka kini dalam usaha untuk meningkatkan tahap keupayaan simpanan data dalam cip berkenaan.

Kini, jumlah data yang mampu disimpan dalam cip berkenaan adalah kecil.

Salun Kecantikan Tawar Perkhidmatan Kuku MIKROCIP Masukkan Data Peribadi

Kuku Pintar

Beliau berharap teknologi terbaharu ini akan menjadi pelopor kepada ‘kuku pintar’ yang boleh digunakan untuk membuat pembayaran bil.

IKLAN

“Kami akan memasukkan maklumat yang anda mahu seperti nama, nombor telefon, akaun media sosial dan laman web.

“Anda mungkin sering lupa membawa kad perniagaan bersama namun sudah pasti tidak akan ‘lupa’ membawa kuku,” katanya dalam Instagram (IG).

Idea mencipta kuku pintar ini terhasil susulan pandemik yang memerlukan seseorang menjaga jarak fizikal dalam perkhidmatan kecantikan.

Kaedah terbaharu ini terus mendapat sambutan daripada orang ramai selepas ia diperkenalkan menerusi IG salun berkenaan.

Pelanggan dari luar negara juga menunjukkan minat untuk mendapatkan perkhidmatan trend terbaharu itu.

Salun Kecantikan Tawar Perkhidmatan Kuku MIKROCIP Masukkan Data Peribadi

Baca Lagi Di Sini :
Penyelidik Cipta ALAT Turunkan Berat Badan, Kunci Rahang Tahan Diri Makan Banyak!

Potong Kuku Pasangan Beri Bonding Sangat Kuat, Ikat Hubungan Kasih Sayang!

IKLAN

Mingguan Wanita : Macam-macam teknologi yang ada. Jadi tak perlu risau data peribadi tertinggal dimana-mana, semuanya berada dihujung jari, mikrocip diletakkan di kuku.

Sumber : hmetro

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Salun Kecantikan Tawar Perkhidmatan Kuku MIKROCIP Masukkan Data Peribadi

IKLAN

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

Salun Kecantikan Tawar Perkhidmatan Kuku MIKROCIP Masukkan Data Peribadi

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah.(https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Salun Kecantikan Tawar Perkhidmatan Kuku MIKROCIP Masukkan Data Peribadi

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI