Alhamdulillah, pelakon dan pengacara wanita, Nurdiyana Amir Hashim atau lebih dikenali sebagai Diana Amir,32 telah selamat melahirkan cahayamata yang ketiga baru-baru ini.Diana telah melahirkan bayi lelaki seberat 3.12 kilogram pada jam 2.16 pagi pada 10 November 2018 lalu.

Ia merupakan anak lelaki pertama setelah dikurniakan dua orang puteri Khawlah Al Azwar, 3 dan Khadijah Azzehra, 1 tahun 4 bulan, sebelum ini.

Berikut perkongsian pengalaman bersalin Diana yang diumumkan didalam Instagram beliau;

SubhanAllah alhamdulillah, diana terharu dengan doa-doa daripada semua, daripa awal pregnancy sampailah selamat melahirkan pagi tadi (10 November)..Terima kasih banyak-banyak, semoga Allah pulangkan kebaikan kepada awak-awak semua.

Bersalin Awal

Ikutkan due date ari isnin tapi Allah nak bagi anugerah awal and actually, memang diana doa untuk sakit contraction yang amat sangat, then akan cepat je dapat lahirkan baby.. After 5 mins masuk labour room baby dah keluar ❤. Thanks sayang bekerjasama dengan mummy tadi.

Thanks juga dekat doktor-doktor and nurses yang comel-comel and baik-baik dekat @hospitalumra. My 3rd baby dekat hosp umra dan sentiasa boleh bergantung pada professionalism and friendliness mereka ❤️❤️

Doa Diana

Diana doakan yang belum dikurniakan zuriat , akan memperoleh rezeki yang terbaik dariNya, pengikat kasih sayang suami isteri dan mampu menjadi saham di akhirat kelak, Amin!

Kepada yang bakal melahirkan, u can do it!!!!! Pasti Allah tidak sia-siakan kesabaran menanggung kesakitan. Syukur diberi peluang untuk menghapus dosa-dosa dengan cara yang indah.

Doakan baby boy Diana sihat, soleh, handsome, disayangi @khawlah_khadija ? diorang belum jumpa lagi adik dioramg ni hahahaaa! #mummynervous .

Yayy!! Alhamdulillah part paling scary (bersalin) dah settle, now panda eye and pantang mode on!

View this post on Instagram

SubhanAllah alhamdulillah , diana terharu dengan doa2 drp semua, drp awal pregnancy sampailah selamat melahirkan pg td.. Terima kasih banyak2, semoga Allah pulangkan kebaikan kpd awak2 semua ✨ . . Ikutkan due date ari isnin tapi Allah nak bg anugerah awal and actually, mmg diana doa utk sakit contraction yg amat sgt, then akan cepat je dpt lahirkan baby.. After 5 mins masuk labour room baby dah keluar ❤️ thanks syg bekerjasama dgn mummy td . . thanks juga kat doktor2 and nurses yg comel2 and baik2 kat @hospitalumra . my 3rd baby kat hosp umra dan sentiasa boleh bergantung pd professionalism and friendliness mereka ❤️❤️ . . Diana doakan yg belum dikurnia zuriat , akan memperoleh rezeki yang terbaik dariNya, pengikat kasih sayang suami isteri dan mampu menjadi saham di akhirat kelak, Amin! . . kpd yg bakal melahirkan, u can do it!!!!! Pasti Allah tidak sia2kan kesabaran menanggung kesakitan. Syukur diberi peluang untuk menghapus dosa2 dgn cara yg indah . . Doakan baby boy Diana sihat, soleh, handsome, disayangi @khawlah_khadija ? diorg belum jumpa lagi adik diorg ni hahahaaa! #mummynervous . . Yayy!! Alhamdulillah part paling scary (bersalin) dah settle, now panda eye and pantang mode on!

A post shared by D I A N A A. (@dianaamir) on

MW: Mingguan Wanita mengucapkan tahniah buat pasangan ini. Semoga bayi membesar dengan sihat dan sempurna, dilimpahkan rezeki yang melimpah ruah dalam keluarga. Selamat Berpantang!

Sumber: Diana Amir