Jika selalu biskut lemak kita makan begitu sahaja atau dicicah dengan air kopi mahupun teh, rupanya boleh dijadikan salutan untuk ayam goreng juga. Memang lain daripada yang lain dan lebih ‘crispy’. Resipinya cukup mudah, mak-mak boleh cuba untuk hidangan keluarga nanti.

AYAM GORENG HUP SENG

Bahan (A)

Chicken thigh (buang tulang)
Biskut Hup Seng Cream Crackers (diblend hingga hancur)

Bahan (B) untuk perapan:

Bawang Putih
Bawang Merah
Halia

Bahan (C)

Sos Tiram
Serbuk Chicken Stok
Garam
Telur
Tepung Ubi Kayu

 Cara-Cara Membuat:

1. Blend bahan B dan kemudian dicampur dengan bahan C.

2. Ayam saiz sederhana dan buang tulang, lumur bahan-bahan blend tadi, Perapkan selama 2 jam.

IKLAN

3. Keluarkan ayam, gaulkan dengan telur dan lumurkan dengan biskut Hup Seng yang telah dihancurkan.Masak sehingga keperangan.

IKLAN

Siap! Selamat Mencuba!

Baca Lagi di Sini:

IKLAN

Ayam Goreng Favorite Anak-Anak, Resipi Anggaran 1 Ekor

Resipi Jilat Jari Ayam Perap Mayo, Digoreng Boleh Dibakar Lagi Sedap!

MW: Memang lain daripada yang lain resipi ayam goreng ni.Jika selalu kita makan biskut lemak, cicah dengan air teh, kopi atau dimakan begitu sahaja. Rupanya boleh digaul dengan ayam, dijadikan salutan ayam goreng rangup.

Sumber: Yee Yee Goh