Selain hidangan makanan, minuman yang sedap juga turut diambil perhatian sewaktu berbuka puasa. Jika selalu beli sahaja air manis di Bazar Ramadan, inginkan kelainan boleh buat sendiri di rumah.

Setelah seharian keletihan berpuasa, terus rasa segar bila dapat minum air “Punch Honey Dew” ini. Rasa masam-masam manis, kombinasi air kelapa, buah tembikai susu, jus limau nipis dan perahan lemon.

Boleh cuba resipi yang dikongsikan oleh Bam Azimad ini sebagai panduan

Ternampak di youtube “Punch Honey Dew” dari seberang. Teruja nak mencuba lebih-lebih lagi nampak masa bulan puasa. Wong jowo ngomong..segerr. (terjemahkan sendiri)

Bahan-Bahan:

Biji selasih yang dah direndam kembang.
Sirap honey dew. Nak guna kordial pun boleh, suka hati nak letak banyak mana. Janji manis yang disukai.
Isi kelapa dari sebiji kelapa muda.
Air kelapa daripada sebiji kelapa.
Limau nipis dipotong nipis, buang biji. Suka hatilah nak guna sebiji atau 2 biji.
Jus perahan 2 biji lemon.
Setengah biji buah honey dew yang dah dikeruk

Cara Membuat:

1.Keruk isi honey dew macam ni.Boleh beli mata pisau ni di kedai bakeri atau shopee.

2.Isi kelapa pun dikeruk.Masa beli kelapa muda, cakap dengan penjual tu nak kelapa yang isinya banyak/tebal. Dia akan goncang-goncang dan tau mana yang ada isi. Kadang-kadang beli kelapa muda, isinya nipis sangat.

3.Semua bahan-bahan disatukan dalam bekas dan letak air batu.

IKLAN

Siap! Selamat Mencuba!

Baca Lagi Di Sini:
Air Katira PKP Versi Ekspres, Serius Sedap Macam Air Katira Asli!

Air Viral ‘Dragon Mix Fruits’ Minuman Kegemaran Keluarga, Waktu Berbuka Berebut Adik Beradik!

MW:Menarik juga resipi air “Punch Honey Dew” ini, gabungan rasa masam-masam manis, terus rasa segar selepas berbuka.

Sumber: Bam Azimad

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

IKLAN

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 12 Jun dan 26 Jun 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 12 Jun dan 26 Jun 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita