Bila tiba Ramadan, hati cukup seronok dan sambut dengan kesyukuran kerana masih diberi peluang untuk berpuasa di bulan yang penuh keberkatan.

Inilah dinanti-nantikan setiap tahun, sambut penuh kesyukuran walaupun pelagai dugaan dan cubaan yang melanda kita semua. Harus lalui kerana inilah yang membuatkan kita sentiasa dalam keadaan bersyukur dengan apa yuang dianugerahkan olehNya.

Bukan saja sambut penuh kesyukuran dan dapat beribadat tetapi jangan dilupa tentang amalan lain yang perlu kita terapkan dalam diri kita terutamanya perkara kebaikan yang perlu diberikan pada keluarga, adik beradik dan sesama insan.

Apa yang penting, perkongsian daripada Khairul Hakimin Muhammad boleh dijadikan panduan kita bersama dala menyambut bulan Ramadan.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Menjelang Ramadan, Kosong Lapangkan Rumah, Fokus Pada BARANG Perlu Saja

 Ramadan Berbaki Dua Hari, Panduan Kejar Pahala Berganda Untuk Wanita Haid

IKLAN

Info Lebih Menarik DI SINI

Sambut Penuh Kesyukuran, Hulurkan Kebaikan

Sedikit perkongsian untuk beri hati kita gembira, Allah akan beri anugerah kebahagiaan hati ini apabila kita buat 2 perkara ini:

1. Beri hadiah untuk persiapan berbuka dan sahur kepada emak ayah dan adik beradik. Beri sahaja lebih awal. Kurma, beras, atau apa sahaja. Hadiahkan kepada keluarga tersayang. Beri juga kepada team dan saudara rapat kalian. Beri ikut kemampuan kalian.

2. Beri kelengkapan nak bertarawih. Kain pelikat ke, telekung ke atau apa sahaja. Juga beri kepada yang paling kita rapat, paling kita sayang, emak ayah, adik beradik, pasangan, anak-anak.

Kawan-kawan,
Kita sambutbulan rahmat dan kasih sayang. Bulan yang dinanti bulan yang dirai dan diharap banyaknya semai-semai benih untuk jadi pokok subur di syurga nanti.

IKLAN

Kita mulakan dengan penuh kebaikan. Menyambut dengan penuh kesyukuran.
Orang bersyukur, dia memberi, dia berkongsi dan dia sentiasa menghulur kepada yang dikasihi.

Mula terus hari ini jom. Bismillah.
Begitulah.

MW: Bulan dinanti, walaupun bulan lain beri tapi untuk Ramadan mugnkin lebih istimewa sedikti untuk hulur dan kongsi dengan orang yang kita kasihi.

IKLAN

Sumber Khairul Hakimin Muhammad,

Bangkit Wanita Mingguan Wanita
Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita