Sumber Foto :  Instagram Instagram Scha Al-Yahya

Pengorbanan awal tahun Scha, risau berpisah lama dengan Lyla. Betapa hebatnya perumpamaan yang boleh diberikan khusus buat insan bergelar wanita. Mana tidaknya, peranan wanita masa kini sangat besar terutama dalam menggalas tanggungjawab sebagai ibu.

Selain sibuk menguruskan suami dan anak-anak, wanita yang bekerjaya juga ada kisah dan pengorbanan tersendiri. Begitu juga dengan pelakon popular yang juga pemilik nama sebenar Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Alyahya, 38 ini.

Pengorbanan Awal Tahun Scha, Risau Berpisah Lama Dengan Lyla

Dek kerana kerjaya sebagai seorang anak seni bukanlah sesuatu yang mudah, ibu kepada Lara Alana, 7, dan Lyla Amina, 10 bulan terpaksa membuat persediaan untuk meninggalkan suami dan anak-anak bagi satu tempoh masa yang panjang kerana komitmen dalam tugasnya.

Bersyukur kerana dianugerahkan seorang suami yang sangat memahami dan prihatin., namun Scha tidak pasti reaksi Lyla anak keduanya itu kelak.

“Saya tidak ada masalah dengan Awal kerana dia boleh kendalikan semuanya dengan baik, walaupun dia gemuruh untuk uruskan hal-hal persekolahan Lara.

“Cuma saya risaukan Lyla nanti bila lama berpisah.

“Dia anak yang mudah dijaga, harap nanti dia tak meragam.

“Saya kira ini pengorbanan yang perlu saya buat dan saya berterima kasih kepada Awal kerana memahami saya,” ungkap Scha seperti mana yang dipetik menerusi SinarPlus.

IKLAN

Pengorbanan Awal Tahun Scha, Risau Berpisah Lama Dengan Lyla “Mudah Dijaga, Harap Tak Meragam”

Pengorbanan Awal Tahun Scha, Risau Berpisah Lama Dengan Lyla “Mudah Dijaga, Harap Tak Meragam”

Menarik Lagi : Selepas 7 Tahun, Awal Ashaari & Scha Selamat Timang Anak Kedua!

Awal Ashaari & Scha Al-Yahya Bersyukur Lara Alana Murah Rezeki, Sering Dapat Duit Raya Dari Peminat

Masuk Set Penggembaran Hujung Bulan

Scha juga akui tidak lama lagi dia akan sibuk di set penggambaran filem terbaru lakonannya, Telaga Suriram. Filem ini akan memulakan penggambaran penghujung Januari ini selama 35 hari melibatkan lokasi di Perlis, Kedah dan Perak.

IKLAN

Menghurai lanjut mengenai filem lakonannya ini, Scha akui demi menjayakan watak terbaik dia juga berguru dengan Dr Norzizi Zulkifli.

“Abang Osman sudah beberapa kali menawarkan saya berlakon di bawah arahannya. Tetapi sebelum ini saya anggap belum ada rezeki kerana jadual sering kali bertindih.

“Namun baru-baru ini apabila abang Osman hubungi saya untuk menawarkan watak ini dan ceritakan mengenai filem serta barisan pelakonnya, saya  jadi sukar untuk menolak.

“Bagi saya watak ini sangat berat dan berbeza dengan watak yang pernah saya bawakan. Oleh sebab itu saya ambil personal class bersama Kak Zizi.

IKLAN

“Sebelum masuk set hujung bulan ini, semua pelakon akan ada kelas juga bersama kak Ellie,” terangnya yang mahu berikan yang terbaik dalam filem tersebut.

Pengorbanan Awal Tahun Scha, Risau Berpisah Lama Dengan Lyla “Mudah Dijaga, Harap Tak Meragam”

Mingguan Wanita: Suka pada wanita yang bijak bahagiakan masa antara kerjaya dan rumah tangga. 

Sumber : SinarPlus

Sumber Foto :  Instagram Instagram Scha Al-Yahya

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita