Hidup berpoligami jika diamalkan mengikut cara yang sebenarnya pasti merasai kemanisan dalam rumah tangga.

“Bila dia ajak saya berkahwin, saya minta bawalah jumpa isterinya dulu.” Zarina Zainuddin berkongsi kisah madu dan suaminya suatu ketika dahulu.

Semua orang mengetahui bahawa selebriti ini sangat menghormati madunya atau isteri pertama suaminya. Sejak di awal hubungan lagi, Zarina mementingkan perasaan madunya sebelum mengambil keputusan untuk berumah tangga.

Tidak semua orang mampu dan sehebat Zarina dan madunya. Hidup berpoligami jika diamalkan mengikut cara yang sebenarnya pasti merasai kemanisan dalam rumah tangga.

Dia Ajak Berkahwin

Ikuti perkongsian Zarina Zainuddin di akaun Instagram miliknya ini:

Saya nak share satu cerita….
Di mana permulaan sejarah saya kenal dengan suami saya di waktu itu saya begitu takut hendak berkawan dengan lelaki.

Kerana saya rasa lelaki semua jahat. Semua suka nak ambil kesempatan lagi-lagi pada wanita seperti saya. Tiada yang jujur, di usia saya 22 tahun, saya berkenalan dengan seorang lelaki yang jujur menceritakan kisahnya mula-mula bercinta dengan isterinya.

Dari zaman isterinya di tingkatan 2 lagi. Malah, dia cakap bukan senang dia nak rebut hati isterinya sampai hendak kena tembak dengan arwah bapa isterinya dengan senapang patah.

Last-last dia dapat juga kawin, cintanya memang cinta mati dengan isterinya. Saya suka dengar dia cerita betapa dia sayang isterinya…

IKLAN

Saya Minta Bawalah Jumpa Isterinya Dulu

Ceritanya, bila suaminya mengajak dirinya untuk berumahtangga, dia meletakkan syarat. Syaratnya alah…

Bila dia ajak saya berkahwin, saya beritahu bawalah jumpa isterinya dulu. Dia berani bawa saya jumpa, kemudian sekali minta izin. Dia memang seorang lelaki yang gentleman.

Walau saya kahwin tanpa cintan-cintun tapi dia tak pernah sia-siakan saya. Perempuan perlu apa… Perlu dihormati, di hargai dan disayangi selebihnya kita boleh usaha sendiri.

Artikel Berkaitan:

“Saya Kongsi Supaya Orang Luar Ambil Langkah Sama Memantau Pergerakan Anak. – Zarina Zainuddin

IKLAN

Dikahwini Sebab Kasihan, Zarina Zainuddin Usaha ‘Tackle’ Hati Madu, Raih Sayang Suami

“Cinta Itu Mahal & Hanya Untuk Allah Sahaja” Zarina Zainuddin Kongsi Kisah Hidup Bermadu

Zarina Berkongsi Kisah Madu & Suami

Dalam entri yang sama, Zarina turut mengingatkan wanita atau isteri di luar sana agar sentiasa menjaga diri sebaik-baiknya. Katanya:

Ke mana kau pergi, ingat jaga diri jaga solat jaga maruah selamat dunia akhirat. Semua orang buat salah dari salah kita betulkan diri kita. Insyaallah.

IKLAN

28 tahun bukan masa yang sedikit. Terima kasih abah. Dan terima kasih Kak Shimah dan anak-anak tiri ku terima diri ini seadanya. Terima kasih mak kenalkan Ina dengan insan yang bernama suami ..

Orang banyak tanya itu suami kedua awak ke? Sebenarnya itulah suami saya dari umur saya 22 tahun lagi sehingga kini 51 tahun.

Mingguan Wanita : Rezeki Zarina Zainuddin dikurniakan keluarga madu yang mampu menerima dirinya seadanya. Malah sikap Zarina yang sering menjaga dan menghormati perasaan madunya, harus dipuji dan menjadi ikutan kepada wanita di luar sana yang hidup berpoligami.

Sumber : Instagram Zarina Zainuddin

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI