Memang ada bezanya perasaan apabila menerima duit secara tunai di tangan berbanding secara pemindahan online. Bukan apa zaman teknologi ini, bersedekah boleh dalam pelbagai cara bagi memudahkan urusan. Namun, perasaan gembira yang dialami oleh penerima pastinya berbeza apabila ia diterima secara ‘cash’ di tangan.

Pengalaman yang dikongsikan oleh Dr Taufiq Razif ini ada benarnya.

Pagi tadi saya hulur lah beberapa keping duit rm50 pada isteri saya.Ya Rabbi dia punya suka sampai cium tangan saya. Padahal kalau saya transfer online kemain banyak pun dia buat rilek sahaja.

Mesti Baca:Pesan Ebit Lew,”Belanja Atas Isteri & Keluarga SEDEKAH Paling BESAR Nilainya”

Sedekah Duit ‘Cash’

Saya jadi teringat seorang sahabat saya yang suka bersedekah ni. Dia dah jutawan dah pun. Dia bagitahu yang dia suka bersedekah dengan bagi duit cash.

Katanya itu lebih mengembirakan penerima. Saya pernah cuba juga pada mak ayah saya. Memang beza bila kita transfer secara online dan bagi cash di tangan ni.

Bila bagi cash pada emak ayah kita sendiri, kita boleh tengok mimik wajah gembira mereka. Ya Allah. Ekspresi gembira tersebut memang lebih bernilai daripada wang berjuta ringgit!

Penerima Lebih Gembira, BEZA Bersedekah Bagi Duit Cash & Transfer Online!

Niat Gembirakan Keluarga

Kawan-kawan,
Jika balik beraya kali ni. Tak salah kiranya kita hulurkan duit pada mak ayah, kaum kerabat dan paling utama sekali pada isteri dan anak anak kita.

IKLAN

Penerima Lebih Gembira, BEZA Bersedekah Bagi Duit Cash & Transfer Online!

Niatkan untuk gembirakan mereka kerana Allah Taala, insyaAllah kegembiraan mereka akan menjadi kegembiraan terbesar buat diri kita.

Tak penting berapa nilainya, yang penting adalah nilai keikhlasan, kasih sayang dan tanda ingatan kita kepada mereka. Itu yang paling utama.

Semoga bermanfaat!

IKLAN

Baca Lagi Di Sini:Walaupun Anggap Gurauan, Tolong Jangan Ajar Anak Meminta-Minta Duit Raya

Artikel Menarik:Bahagiakan Isteri Sedekah Terbaik Seorang Suami, Yang Paling Besar Pahalanya!

Mingguan Wanita: Memang setuju sangat, lain perasaan gembiranya apabila pegang sendiri wang tunai di tunai di tangan.

Sumber: Dr Taufiq Razif

IKLAN

Begini kalau nak tahu suami sayang isteri.

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita

Kalau gatal-gatal badan raya ni, memang rosak mood nak pergi beraya.