doa suami

Ada ketika suami sampai naik jemu tak lagi mahu menegur salah isteri yang mengulang kesilapan yang sama. Alasannya, isteri terlalu keras untuk dinasihati.

Suami juga jarang sekali tersedar yang kata-kata jujurnya boleh mengguris hati isteri. Kata-kata suami itu juga satu doa yang kalau tak dipelihara akan memberi impact yang besar kepada emosi isteri. Dalam jangka panjang!

Catatan Subuh Puan Aisyah Huraiyah (Siti Aisyah Ahmad Zaki) ini perlu difahami oleh para suami yang tanpa sedar terlupa untuk mendoakan isteri.

‘Penciptaan Hawa Dari Tulang Yang Bengkok’.. Ini Sebab Kenapa Isteri Perlukan Doa Seorang Suami!

IKLAN

Ringkas Tapi Signifikan

Seorang isteri sangat memerlukan doa seorang suami dalam hidupnya. Doa yang baik-baik, doa yang indah-indah.

Pernah terfikir tak, bila isteri buat “perangai”, asyik marah-marah, asyik bad mood, asyik merajuk, asyik membebel, mungkin kerana suami terlalu kurang atau belum cukup mendoakan isteri. Suami ingin isteri jadi sabar dan lemah lembut, tetapi jarang2 sekali mendoakan isteri. Lalu bagaimana?

IKLAN

Percayalah doa seorang suami itu mustajab.

Doakanlah isteri jadi seorang yang “haalim” iaitu berlemah lembut dan santun, santun terhadap suami, santun terhadap anak-anak.

IKLAN

Bantulah isteri memperbaiki kelemahan dirinya.

Isteri adalah hawa yang dicipta dari tulang yang bengkok, meluruskannya dengan paksa, akan mematahkannya. Luruskan dengan kelembutan dan kebaikan, eloklah dia.

Sumber/Foto: Aisyah Huraiyah via Mingguan Wanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI