sabda-kekasih

Sabda Kekasih, sebuah filem romantik Islamik baru saja ditayangkan 24 Jun lalu. Setelah sekian lama, pelakon Wawa Zainal dan suami, Aeril Zafril tidak bergandingan dalam lakonan. Kali ini, pasangan suami isteri ini bersatu dalam filem yang kini trending.

Menerusi instagramnya, Wawa memaklumkan sudah 5 tahun tak berlakon malah dia kekok bila digandingkan dengan pelakon-pelakon hebat. Ternyata pilihannya untuk kembali berlakon adalah tepat.

Bila masa, ‘Sabda Kekasih’ berjaya menjentik hati para penontonnya. Malah, penonton cilik seusia 10 tahun juga merasai ‘feel’ kesedihan cerita itu.

Non Stop Menangis Tengok Sabda Kekasih

Kongsinya, “Weh sumpah tak dera budak ni. Non stop nangis tengok sabda kekasih. Budak 10 tahun memang dah ada feel macam ni ke?”

Daripada perkongsian video itu, anak kecil itu berasa sedih bila mana babak yang mencuit emosinya membuatkan anak kecil itu tergambarkan kesedihan ‘seandainya ibunya pergi dulu.’

Malah, tangisannya tak berhenti dan berpanjangan biarpun sudah menikmati durian yang enak itu. Tentunya gelagat ini mencuit hati Wawa dan followernya.

IKLAN
Wawa dan Aeril bahagia di kelilingi anak-anak.

Lima Tahun Tak Berlakon

Sebelumnya, Wawa berkongsi, “5 years tak berlakon. Kekok sangat digandingkan dengan pelakon hebat @aeril_zafrel @fauziahnawi @sabriyunus Alhamdulillah, semua sangat membantu Wawa dapatkan tune balik. Almaklumlah dah ‘shy shy cat’ nampak camera.

Lepas tu pelakon baru @sharifahhusnaofficial yang sangat talented. I can feel Husna boleh pergi jauh dalam industri dengan wajah yang cantik dan lakonan pun menjadi.

I just cant wait untuk uall layan #sabdakekasih ni . Promise tak rugi sejam 20 minit uall .. yang penting sediakan tisu kat sebelah ok.

#sabdakekasih akan ditayangkan 24 JUN ini di @astrofirst.official

IKLAN

Arahan @zaccazharizain
Terbitan @respectedcitizenproduction

penangan-sabda-kekasih

Sinopsis

Di hari pertunangan, Kasih Murni (Wawa Zainal) telah ditinggalkan oleh bakal suaminya, Sabda Bukhary (Aeril Zafrel).

IKLAN

Sabda merupakan seorang pemuzik jalanan yang berpura-pura cacat penglihatan.

Namun, selepas mengenali Alya Sufiah (Sharifah Husna), gadis yang baru pulang dari pengajian di Mesir, Sabda mula berubah menjadi lelaki yang lebih baik, dengan bimbingan daripada bapanya.

Di luar pengetahuan Sabda, Alya yang bakal dikahwininya itu rupanya adalah sepupu kepada Kasih.

Baca sini : Isteri terbaik, Wawa Zainal tak simpan dalam hati sentiasa maafkan Aeril

Sumber/Foto : Wawa Zainal, Iluminasi

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW