Patutlah Bella Astillah Ini Pemaaf Orangnya, Jenis Tak Simpan Dendam

Ramai sedia maklum Bella Astillah kini jalani hidup sendiri bersama anak kecilnya, Mohamad Ayden Adrean. Selepas melalui kontroversi dalam rumah tangga dan akhirnya bercerai pada 16 Mei lalu, Bella tak pandang belakang lagi dah.. terus move on.

Malah, selain aktif menjadi duta produk, Bella pun nampaknya dah berlakon. Semakin murah rezeki Bella sekarang. Kisah hidup Bella ini pun boleh menjadi inspirasi untuk isteri-isteri yang teraniaya. Dan bangkit tak toleh lagi kebelakang.

Bila mana Bella kongsi kisah ayah dan ibunya, tahulah kita kenapa ibu anak seorang ini cukup kental jiwanya. Rupanya Bella dah diasuh dengan semangat positif yang kuat oleh mak ayahnya.

 

Patutlah Bella Astillah Ini Pemaaf Orangnya, Jenis Tak Simpan Dendam
You are my everything, @aydenadrean17

Hidup Tak Tenang Kalau Ada Dendam Lihat Hidup Orang Lain

Ini yang Bella kongsikan di instagram.

Rindu mama & ayah. Lately jarang jumpa sebab Bella kerja (thank you tolong jagakan ayden tidak pernah berkira sangat sayang dan ambil berat dengan cucunya), diorang ni juga adalah semangat Bella.

Mengajar Bella erti kesabaran. Mengalah bukan bererti kalah, dan dengan kesabaran juga akan ada kebahagiaan.

Mama dan ayah pemaaf orangnya.

Bella pernah persoalkan dulu masa zaman sekolah, “ayah kenapa masih nak baik lagi kan dia dah buat ayah.”

Ayah akan cakap, “takpe lah itu dulu tak baik berdendam hidup tak akan tenang.” dan baru saya faham maksud ayah. Hidup tak tenang kalau kita ada dendam atau hasad dengki melihat hidup orang lain.

Kak long sentiasa akan pegang janji Kak long untuk jaga dan bersama mama dan ayah, InshaAllah.

Sabar itu Indah. “Kill em’ with kindness”
#takterganti

Bella Astillah pernah mendirikan rumah tangga dengan Aliff Aziz pada 9 September 2016 dan disahkan bercerai paa 16 Mei 2019. Pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, yang kini berusia 2 tahun.

Sumber/Foto : Bella Astillah