‘Neelofa Sudah Ada Konsep Menutup Bahagian Wajahnya..’ Jadi ‘COVER’ Majalah Berbahasa Cina
Kredit foto : Citta Bella

Sebenarnya, termasuk kali ini sudah tiga kali Neelofa jadi penghias muka depan atau ‘Cover’ majalah berbahasa Cina, Citta Bella. Cuma kali ini lebih istimewa kerana pengacara terkenal ini menjadi ‘cover’ pertama yang berniqab menghiasi muka depan majalah berkenaan.

Kongsi instagram majalah Citta Bella, sebelum pengambaran lagi, iaitu sebelum Neelofa mendedahkan kepada umum keputusannya untuk berniqab, Neelofa sudah pun mempunyai konsep pengambaran untuk ‘cover’ istimewa mereka.

Pemilik nama, Noor Neelofa Mohd Noor ini memilih untuk menutup bahagian wajahnya. Dan sudah pun dinyatakan konsep sedemikian pada bulan September lagi.

Dan pada 14 Oktober, Neelofa memuatnaik penampilannya memakai niqab kepada umum menerusi laman instagramnya.

Neelofa Hiasi Muka Depan Majalah Berbahasa Cina

Neelofa sudah memiliki konsep untuk menutup bahagian wajahnya pada September yang mana penata gaya, Colin melaksanakan semasa sei fotografi pada awal Oktober.”

“Kami sangat bangga menampilkan Neelofa untuk edisi November 2020 Citta Bella buat kali ketiga dengan keindahan yang begitu sofistikated namun elegan. Gambar-gambar ini diambil sebelum Neelofa secara terbuka mengumumkan keputusannya untuk mengenakan niqab.

IKLAN

“Sedikit sebanyak yang diketahui, Neelofa memakai niqab secara terbuka seminggu selepas penggambaran. Kami mendoakan yang terbaik untuk perjalanan spiritual baru yang dia lalui,”

“Citta Bella merangkumi keindahan kepelbagaian budaya. Kami berusaha sebaik mungkin untuk mencantikkan kecantikan wanita dan kekuatan dalaman mereka, tanpa mengira usia, bentuk badan, etnik dan kepercayaan mereka. Kami mendoakan masa depan yang lebih baik, untuk semua.

‘Neelofa Sudah Ada Konsep Menutup Bahagian Wajahnya..’ Jadi ‘COVER’ Majalah Berbahasa Cina
Kredit foto : Citta Bella

Neelofa Begitu Menghormati Ibu

Dalam temuramah bersama Citta Bella, Neelofa akui dia begitu menghormati ibunya, Noor Kartini Noor Mohammed. Malah menjadikan ibu sebagai rujukannya apabila terjadi satu hal yang membuatkan hatinya bimbang.

IKLAN

Saya sangat menghormati ibu saya, jadi setiap kali saya menghadapi sesuatu yang tidak menyenangkan, saya akan menemuinya secepat mungkin.”

Kelak, ibunya itulah yang tahu bagaimana untuk menyedarkan dirinya. Begitu juga dengan adik-beradik yang sentiasa ada di sisinya.

Baca sini :

IKLAN

Free hair, bertudung fesyen akhirnya berniqab, penghijrahan Neelofa bukan berlaku satu malam.

Ibu rasai perasaan luar biasa, ketika 9 bulan hamilkan Neelofa.

Ibu beri bayangan, Neelofa sudah dirisik PU Riz

Sumber/Foto : Citta Bella