Perangai wanita, sukar untuk dijangka. Kadang manjanya melampau, ada masanya degil sampai tak boleh bincang. Hinggakan lelaki sendiri tidak tahu apa yang diinginkan oleh wanita ini.

Begitu juga dengan pasangan kita, berpuluh tahun kahwin, belum tentu suami tahu perangai isteri. Tak boleh nak baca sebab ada kalanya isteri ‘berangin’, pujuk pun tak jalan.

Dikatakan, kalau nak tahu perangai wanita atau pasangan lihat pada anggota badannya. Mungkin ada maksud tersirat dan tersurat. Bukan untuk percaya tapi ada kalanya betul juga.

Ulasan daripada Pak Utih yang sangat popular di tiktok tentang cara nak tahu perangai wanita atau pasangan.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Anak Paling Mencabar Perangai Itulah Sama Personaliti Mak Ayah, Tegur, Layanlah Seperti Kita Mahu!

Pasangan Buat PERANGAI Adalah Ujian, Suami Itu JALAN Buat Isteri Dapat Kebaikan

IKLAN

Perangai Wanita, Sukar Dijangka Tapi Ketahui Melalui Tangan?

Dalam video Pak Utih, ada yang bertanyakan tentang cara nak tahu perangai pasangan.

Antara jawapan daripada Pak Utih:

“Ini adalah paling simple nak tahu perangai wanita Ia diperkenalkan oleh Professor John Manning dalam bukunya Digit Ratio. Sebenarnya, apa yang dikatakan itu sekadar petunjuk dan mungkin juga tidak betul bagi sesetengah orang.

Cuba lihat jari telunjuk pasangan (isteri), lihat tangan sebelah kiri. Bandingkan antara jari telunjuk dengna jari manis pasangan.

IKLAN

“Orang perempuan kalau jari manis lebih panjang dari telunjuk, dia terlebih hormon testostoren dan pemikiran lebih maskulin.

“Wanita ini berani, cakap tak banyak, pakaian simple, tapi kalau ada perkara yang tak berkenan, dia aka terus lawan. Tak cakap banyak dan berani.

“Kalau jari manis sama panjang dengan jari telunjuk atau lebih pendek dari jari telunjuk. Ini bermakna minda dia sangat feminin, sangat beremosi, overthinking dan sangat bergantung dengan pasangan.

“Wanita jenis ini suka luah, kongsi cerita dan setiap masa inginkan perhatian. Dia cepat emosi. Agar sukar juga kalau dapat pasangan PJJ.

“Daripada apa yang dikongsikan ini, lebih 60% adalah wanita jenis feminin.

Mingguan Wanita : Cuba tengok tangan kiri dan jari manis serta jari telunjuk. Betul tak apa yang dikatakan itu?

IKLAN

Sumber: Pakutih (tiktok)

@pakutih #fyp #tiktokmalaysia #pakutih #keluargautuh #keluargautuh #tiktokanakmuda ♬ original sound – Pak Utih

@pakutih #fyp #tiktokmalaysia #pakutih #keluargautuh #tiktokanakmuda ♬ original sound – Pak Utih

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI