Sudah tiba ajalnya. Mungkin berlaku kebocoran gas, seorang petugas kesihatan meninggal dan tida orang lagi pengsan dalam ambulan setelah tiba di hospital.

Kejadian yang berlaku masih dalam siasatan pihak bomba. Semoga keluarga mangsa tabah dengan ujian ini. Meninggal di saat sedang menjalankan tugas, pengakhiran yang baik buat arwah.

Seorang Petugas Kesihatan Meninggal & Tiga Pengsan Dalam Ambulan

Seorang petugas kesihatan Klinik Kesihatan Bukit Pelandok, Port Dickson, Negeri Sembilan meninggal dunia manakala tiga lagi didapati pengsan di dalam ambulan yang tiba di Hospital Port Dickson, pagi tadi.

Menurut Penolong Pengarah Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri, Ahmad Mukhlis Mokhtar, mangsa yang meninggal dunia merupakan lelaki berusia 29 tahun manakala tiga lagi lelaki yang tidak sedarkan diri berusia 30-an.

Jelasnya, bomba pada awalnya menerima maklumat berlaku kebocoran gas di Klinik Kesihatan berkenaan pada jam 9.30 pagi.

Baca Juga Di Sini:

“Belum Makan, Baju Pun Tak Sempat Tukar.” Pemandu Ambulan Bukan Sekadar Tahu Memandu!

Tidak Mampu Sewa Ambulan, Keluarga Nekad Angkut Jenazah Guna Pikap

IKLAN

“Budak 4 Tahun Menangis, Ambulan Datang Nak Bawa Pergi Hospital” Ani Mayuni

Tiada Sebarang Kebocoran Di Premis

“Seramai 35 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Port Dickson dan HAZMAT telah ke lokasi untuk membuat pemeriksaan di premis namun mendapati tiada berlaku sebarang kebocoran.

“Pihak Klinik Kesihatan memaklumkan seorang petugas klinik itu rebah tiba-tiba selepas mengadu sakit dada sebelum tiga petugas lain membawa mangsa ke hospital menggunakan sebuah ambulans,” katanya kepada media ketika ditemui di Hospital Port Dickson di sini, pada Khamis.

Mungkin Berlaku Kebocoran Gas, Seorang Petugas Kesihatan Meninggal & Tiga Pengsan Dalam AmbulanBagaimanapun katanya, sebaik tiba di hospital mangsa dan tiga petugas yang duduk di belakang ambulans didapati tidak sedarkan diri.

Ujarnya, pihak hospital yang membuat pemeriksaan mengesahkan yang mangsa meninggal dunia manakala tiga lagi diberi rawatan lanjut.

IKLAN

Mungkin Berlaku Kebocoran Gas Dalam Ambulan

Sementara itu Pakar Pasukan Khas Bahan Kimia Berbahaya (HAZMAT) Negeri Sembilan, Timbalan Penguasa Bomba, Mohammad Idris berkata, punca kejadian masih dalam siasatan, namun pihaknya tidak menolak kemungkinan berpunca daripada kebocoran gas di dalam ambulans.

“Kejadian sama turut berlaku semalam (Rabu) apabila seorang petugas kesihatan yang menaiki ambulans sama didapati pengsan,”katanya.

Mingguan Wanita : Pihak MW merakamkan ucapan takziah kepada keluarga mangsa. Semoga ahli keluarga tabah menerima kenyataan ini.

Sumber/ Foto : Sinar Harian

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Mungkin Berlaku Kebocoran Gas, Seorang Petugas Kesihatan Meninggal & Tiga Pengsan Dalam Ambulan

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Mungkin Berlaku Kebocoran Gas, Seorang Petugas Kesihatan Meninggal & Tiga Pengsan Dalam Ambulan

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI