Ekoran kejadian tanah runtuh yang berlaku di perkhemahan Father Organic Farm, Jalan Genting, pertemuan terbaru adalah ibu dan anak berpelukan di bawah runtuhan.

Ibu Dan Anak Berpelukan Antara Satu Sama Lain

Mayat dua beranak ini ditemukan dalam keadaan berpelukan antara satu sama lain. Menurut Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Datuk Norazam Khamis berkata, dua mangsa itu membabitkan seorang wanita dan anak perempuannya dianggarkan berusia antara empat hingga tiga tahun ditemui jam 4.40 petang di Sektor C Riverside.

Meruntun Hati!, Jasad Ibu Dan Anak Berpelukan Di Bawah Runtuhan Antara 19 Mangsa Ditemui
Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Saya Nampak Separuh Badan Wanita, Tangan & Kaki Tertimbus Dalam Runtuhan

69 Orang Dipercayai Tertimbus, Jalan Batang Kali-Genting Ditutup Kedua-Dua Arah

“Seorang lagi mangsa ditemui di sektor sama selepas dikesan anjing pengesan (K9) dan usaha membawa keluar mayat berkenaan sedang giat dijalankan.

“Ia menjadikan jumlah keseluruhan mangsa meninggal dunia yang ditemui seramai 19 orang dan 14 lagi individu masih hilang sedang dikesan,” katanya.

IKLAN

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Hulu Selangor Superintendan Suffian Abdullah berkata, 16 mayat mangsa yang ditemui sehingga jam 1 tengah hari tadi pada mulanya dibawa ke Institut Perubatan Forensik Negara (IPFN) Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Meruntun Hati!, Jasad Ibu Dan Anak Berpelukan Di Bawah Runtuhan Antara 19 Mangsa Ditemui

“Bagaimanapun, semua mayat mangsa dipindahkan ke Jabatan Perubatan Forensik Hospital Sungai Buloh untuk proses bedah siasat.

“Mana-mana pihak yang mahu membuat pengecaman diminta datang ke Hospital Sungai Buloh atau datang ke lokasi untuk berhubung dengan komander operasi,” katanya.

IKLAN

Ditanya sama ada operasi mencari dan menyelamat (Op SAR) akan diteruskan sehingga waktu malam, beliau berkata, pihaknya sedang berbincang dengan pihak bomba berhubung perkara itu.

“Pada waktu malam, pastinya ada halangan dari segi cuaca, teknikal dan faktor keadaan gelap sekali gus menyebabkan ancaman yang tidak nampak.

Meruntun Hati!, Jasad Ibu Dan Anak Berpelukan Di Bawah Runtuhan Antara 19 Mangsa Ditemui

“Jika keadaan cuaca tidak mengizinkan, kami mungkin akan menangguhkan operasi ini pada waktu malam,” katanya.

Meruntun Hati!, Jasad Ibu Dan Anak Berpelukan Di Bawah Runtuhan Antara 19 Mangsa Ditemui

IKLAN

Mingguan Wanita : Moga ahli keluarg mangsa tabah hadapi dugaan ini.

Sumber: Harian Metro
Gambar: Angkatan Pertahanan Awam Malaysia

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI