Lumrah bagi wanita setiap kali mengandung pastinya ada perasaan teringinkan atau mengidam sesuatu perkara.Jika sebelum ni biasa-biasa sahaja atau tidak suka, namun bila hamil lain pula ceritanya.

Mengidam Pakai Emas

Bagi pelakon dan selebriti Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid atau lebih dikenali Mawar Rashid,25, hamil anak perempuan kali ini sedikit berbeza dengan kelahiran anak pertama Raden Muhammad Rafael,1. Mawar mengakui mengidam barang kemas dan pakai lengkap dari kepala sampai ke kaki walaupun hanya duduk rumah. Malah sukakan bunga-bungaan dan bauan wangi.

“Mengidam nak pakai EMAS.Dari sebelum dapat tahu pregnant, even kat rumah, head to toe pakai barang kemas emas.

“Ni beberapa hari sebelum give birth ni, cepat-cepat lari kedai emas untuk belikan emas untuk my baby girl, and mommy dia.heheheh.. lebih kepada mommy dia sebenarnya.”

“Pregnant kali ni, suka betul dengan emas, bunga dan wangian”, ujar Mawar.

Dapat Rasa Aura Dapat Anak Perempuan

Malah lebih istimewa, sebelum mengetahui hamil dan bakal melahirkan anak perempuan, Mawar seolah-olah dapat merasakan perubahan dan aura yang dialami apabila lebih berperwatakkan kewanitaaan serta menggemari bunga-bungaan serta bau wangian. Ternyata telahan dan andaian tersebut adalah benar.

IKLAN

“Dari sebelum mommy sedari hadirnya nyawamu dalam perut mommy, perwatakkan mommy bertukar menjadi lebih kewanitaan.Perasaan ingin dekati Emas-emas, bunga-bunga dan bau wangian”

“Mungkin ini adalah naluri mu sayang ku. Mommy dapat rasakan auramu sebelum mommy tahu kehadiranmu.”

“Dan berbulan selepas itu memang betul seorang Raden Seri yang Allah S.W.T berikan kepada mommy & papa.Semoga kita sama-sama dilindungi Allah S.W.T sepanjang kehidupan kita sayang.”

“Jadilah hamba yang mencintai dan dicintai Allah S.W.T.. Sentiasa mencari keredhaan Allah S.W.T.Wanita solehah yang beriman.Mommy loves you, counting days”

IKLAN

Mana Lebih Berbaloi Beli, Barang Kemas Besar Kosong Atau Nipis Padu

Suka Manjakan Diri Sebelum Bersalin

Bukan itu sahaja, sarat mengandung dan sedang menanti kelahiran cahayamata kedua kurang daripada sebulan, Mawar juga mengamalkan memanjakan diri sendiri agar lebih bersemangat apabila kelihatan cantik, sekaligus dapat membahagiakan diri serta persediaan mendapat baby baru. Antaranya Mawar melakukan rawatan rambut, kuku,urutan badan dan sebagainya.

“Serious tak percaya kurang dari sebulan Mawar akan lahirkan baby.Cepat betul masa berlalu”

“So macam biasa, sebelum Mawar lahirkan baby, Mawar akan pampered myself betul-betul because bila Mawar cantik-cantik, Mawar happy and jadi lebih bersemangat dan happy nak jumpe my baby. Seolah-olah macam nak menyambut my baby birthday gitu. Hehe.. ye lah sekali seumur hidup untuk Raden Seriku. So I really want to appreciate moment-momen yang diberikan peluang dari Allah S.W.T ni.”

“So yeah! My nails dah buff kilat-kilat macam air dekat kuku gitu, loveee sangat.Mawar buat hair treatment jugak.”

IKLAN

“And harini nak buat maternity massage & mandi bunga (I just love my smell after I mandi bunga!)”

“And kejap lagi nak gi gelang Emas to Raden Seri ku.(mengidam nau kat emas sejak pregnant Raden Seri ni).Doakan Mawar & baby selamat.. dan semua dipermudahkan” ujar Mawar.

Terdahulu, Mawar Rashid berkahwin dengan Raden Ahmad Faizal Yaakob pada 9 November 2017 dan mempunyai anak tiri iaitu Raden Seri Raysaa Chanela dan Raden Ahmad Rayyan.

Baca Lagi Di Sini:
Takkan Susut Nilai, UNTUNG Suami Hadiahkan Isteri Beli EMAS Setiap Bulan!

MW: Jika berkemampuan, tiada salahnya pun mengidam barang kemas dan pakai emas. Tak rugi pun malah boleh dijadikan pelaburan nanti.Selamat bersalin buat Mawar, semoga segala urusan kelahiran dipermudahkan hendaknya. Selamat berpantang!

Sumber: Mawar Rashid