Mawar Karim Rayu Orang Ramai Bantulah Bayi Nishka, Derita Kanser Otak

Selama beberapa hari, ingatan usahawan tudung terkenal, Mawar Karim tak dapat melupakan bayi Niskha. Atau nama sebenarnya, Kyfa Nishka Al-Kautsar Mohd Farham yang disahkan menderita kanser otak tahap empat pada usia empat bulan.

Lalu, rezekinya dipanjangkan untuk bertemu bayi itu dalam trip yang tak dirancang. Bergetar hati lihat derita bayi Nishka ini, yang mana sakitnya membuatkan si comel ini hilang penglihatan dan tak mampu bersuara.

 

Mawar Karim Rayu Orang Ramai Bantulah Bayi Nishka, Derita Kanser Otak

 

Kongsi Mawar Karim,

“Unplanned trip to Kelantan.

IKLAN

“Ya Allah sembuhkan baby Nishka. Semoga ada sinar dalam hidup baby Nishka, tabah menghadapi dugaan dan lawan segala sakit. Ya Allah baby Nishka sangat cute , strong girl.

“Rezeki saya dapat berjumpa baby Nishka. Sejujurnya saya tidak rancang untuk datang Kelantan hari ini. Asal nya next week tapi Alhamdulillah kita sebaik-baik rancang, Allah tentukan.

“Dah berapa hari asyik teringat baby Nishka. Tanpa fikir panjang saya terus datang melawat.”

 

Mawar Karim Rayu Orang Ramai Bantulah Bayi Nishka, Derita Kanser Otak

Ujian Setiap Orang Tak Sama, Bantulah Mak Ayah Baby Nishkha

“Setiap ujian dihadapi berbeza-beza. Cuba kita letakkan diri kita sebagai ibu baby Nishka. Ibu Nishka masih tersenyum walaupun masih simpan seribu suka duka.

“Saya sendiri tidak mampu melihat baby secomel ini menanggung derita kesakitan.

IKLAN

“Semoga baby Nishka sembuh, kembali ceria, macam baby lain. Insyaallah selagi kami boleh membantu kita usaha kan.

Sumbangkan Di Sini

Untuk pembaca yang mahu turut serta memberikan sumbangan, membantu meringankan beban mak ayah bayi Niskha boleh salurkan ke:

No acc CIMB Bank : 7002814262 Khairiah bt Kamarudin

#pleaseshareforbabynishka #prayforbabynishka

IKLAN

 

Mawar Karim Rayu Orang Ramai Bantulah Bayi Nishka, Derita Kanser Otak

Bayi Niskha Dah Lalui Empat Pembedahan

Menurut laporan akhbar sebelum ini, bayi Niskha ini bukan saja alami kanser otak, malah bulan lalu disahkan menghidap penyakit kanser buah pinggang. Keadaan itu membuatkan dia tidak aktif dan perlu menggunakan alat bantuan untuk pernafasan di Unit Rawatan Rapi (ICU) di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM)

Bayi secomel ini sudah melalui empat kali pembedahan; dua di kepala dan dua di dada. Malah, turut lalui rawatan kemoterapi sebanyak dua kali.

Ibunya seorang guru di Sekolah Kebangsaan (SK) Bandar, Pulai Chondong dekat Machang dan ayahnya, Mohd Farham Che Ahmad, 36. Setiap hari mereka berulang-alik ke hospital untuk menjaga anaknya.

Sumber/Foto : Mawar Karim, Berita Harian

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI