Malam Upload Gambar Mesra Berdua, Esok Dah Gaduh, Ini Bahaya Penyakit Al-Ain
Gambar sekadar hiasan / foto kredit : SAYS.com

Penyakit Al-ain ini atau pandangan benci orang memang wujud. Malah, amat berbahaya sebab kita tak sedar pun yang rumah tangga kita dah terkena penyakit Al Ain hanya kerana gambar mesra suami isteri yang kita sering upload di media sosial.

Macam mana pula nak hindari dari terkena panahan penyakit Al-Ain ini. Lelaki ini, Muhammad Hassan berkongsi kisah, bagaimana rumah tangga yang bahagia boleh bercerai berai, disebabkan penyakit Al-Ain. Dan cara elakkan dari terkena bahaya penyakit ini.

Bahayanya Penyakit Al-Ain, Boleh Sebabkan Suami Isteri Bergaduh

Bahayanya penyakit Al-ain@pandangan benci orang juga boleh menyebabkan pergaduhan suami isteri sehingga musnah hubungan rumahtangga.

Abang saya pesan,jangan terlalu kerap upload gambar kemesraan kita suami isteri di media sosial. Takut ketika itu ada mata yang memandang dengan tidak sengaja matanya memandangan dengan pandangan dengki.

IKLAN

Abang saya ini bidangnya setiap hari akan mengadap orang yang nak nikah sehinggalah masalah nak cerai.

Beliau kongsi ramai sekarang anak muda kahwin awal tapi lagi 1 tahun datang jumpa semula beliau kerana selalu gaduh sehingga nak bercerai.

Banyak faktor, tapi dari pemerhatian beliau dan kajian yang beliau buat dari ratusan penceraian, apabila ditanya suka upload gambar kemesraan dimedia sosial sedangkan 10 tahun dulu perkara macam ini tak berlaku(tayang gambar kepada orang tidak dikenali)

IKLAN

Malam Upload Gambar Mesra Suami Isteri, Paginya Dah Gaduh

Bayangkan malam tadi upload gambar kemesraan dengan pasangan dapat ribu ‘like’ dan komen tanda pujian,tup tup pagi ini gaduh suami isteri. Allah. Inilah tanda kita dapat penyakit ‘Al-ain’.

Bagaimana cara untuk kita elak mata kita sendiri jadi ‘Al-ain’?. Ini saya nak kongsi ilmu yang saya belajar dari guru saya. Jika kita tengok sesuai yang cantik,tengok kemesraan,kebahagiaan rumahtangga orang lain,tengok rakan kita tayang kereta mewah,rumah besar atau ada orang pujian kita.

IKLAN

Bacalah: “Masyallah Allah La Quwawata illah billah” Rujuk surah Al-Kahf ayat 18/39

Moga kita dijauhkan dari Al-Ain dan moga mata kita juga bukan dari ‘Al-ain’

Moga bermanfaat.

Sumber/Foto : Muhammad Hassan, -EncikMatt- #LelakiBurQa

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI