Makanan segera mi sedaap korean spicy, dikesan mengandungi racun serangga perosak. Makanan segera antara makanan pilihan ramai. Selain enak dimakan ketika perut lapar, ia juga mudah disediakan dengan harga yang masih mampu dibeli.

Sejak dulu lagi, ada banyak pertikaian mengenai makanan segera termasuk dakwaan meenya dikatakan mengandungi lilin dan ia kurang baik untuk penghadaman. Namun begitu, ia masih menjadi pilihan ramai termasuk disukai oleh ramai remaja dan kanak-kanak.

Terkini, bagi yang sering membeli produk mi segera berjenama Mi Sedaap Korean Spicy Chicken dan Soup bertarikh luput boleh 21 Mei 2023 bagi Spicy Chicken dan 17 Mac 2023 bagi Spicy Soup sudah boleh membuangnya kerana ia dikesan mengandungi Ethylene Oxide (racun serangga perosak).Makanan Segera Mi Sedaap Korean Spicy, Dikesan Mengandungi Racun Serangga PerosakBACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Buang Air Rebusan Pertama, Inilah Cara Betul Masak MI SEGERA, Elak Penyakit Kronik

Rangupnya Keropok Lekor Viral Mi Segera Ini, Cuma Guna 4 Bahan

Dipetik dari Public Health Malaysia, dimaklumkan mengenai isu penarikan bagi dua produk ini dengan tarikh luput berkenaan.

Isu Penarikan Semula Produk Mi Sedaap Yang Mengandungi Ethylene Oxide (racun serangga perosak)

IKLAN

Mi Sedaap Korean Spicy Chicken – batch tarikh luput 21 Mei 2023
Mi Sedaap Korean Spicy Soup- Batch 17 Mac 2023.

Melalui semakan KKM ke atas data Food Safety Information System of Malaysia (FoSIM) mengesahkan Mi Sedaap Korean Spicy Soup Instant Noodles ada diimport ke negara ini.

Walau bagaimanapun, tiada kemasukan produk terlibat dengan dengan tarikh luput seperti di atas direkodkan.

Namun jika anda menemui produk batch ini di pasaran laporkan ke Pejabat Kesihatan berhampiran.

IKLAN

JEANS BURUK JANGAN BUANG, SERTAI KELAS JAHITAN KAMI. BUAT TOTE & SHOPPING BEG


Makanan Segera Mi Sedaap Korean Spicy, Dikesan Mengandungi Racun Serangga Perosak
Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

IKLAN

Projek 1: Denim Tote Bag
Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag
Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif
#sewingworldgallery

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI