Kredit foto : Twitter/ ZoramthangaCM

Lelaki yang memiliki 38 orang isteri dan 89 orang anak telah meninggal dunia beberapa hari yang lalu. Keluarga terbesar di dunia ini dikatakan telah hilang seorang ketua keluarga iaitu seorang suami dan juga ayah.

Lelaki Miliki 38 Isteri 89 Anak Meninggal Dunia

Seorang lelaki di New Delhi, India dari negeri timur laut Mizoram yang dipercayai mempunyai keluarga terbesar di dunia, dengan 38 isteri dan 89 anak, dilaporkan telah meninggal dunia pada Ahad di usia 76 tahun.

Menurut Agensi Anadolu, kematian Ziona Chana diumumkan Ketua Menteri Mizoram Zoramthanga di Twitter.

Keluarga Terbesar Dunia Hilang ‘KETUA”

“Dengan dukacita, #Mizoram mengucapkan selamat tinggal kepada Mr Zion-a (76), yang dipercayai memiliki keluarga terbesar di dunia, dengan 38 isteri dan 89 anak,” katanya.

Zoramthanga berkata, Mizoram dari daerah Baktawng Tlangnuam menjadi tarikan pelancong utama di negeri ini kerana keluarganya.

Chana, ketua sektor agama dikenali ‘Chana Pawl’, yang diasaskan bapanya pada 1942, yang membenarkan poligami.

IKLAN

Menurut pegawai, Chana, yang juga mempunyai ramai cucu, meninggal dunia pada petang Ahad.

Baca Juga Di sini:

Suami ORANG Nampak Stabil Sebab Banyak BEBANAN DiTanggung Bersama ISTERI, Maka Jangan Ganggu

IKLAN

Jatuh Cinta Pada Suami Orang, Puas Elak Tapi Inilah Takdir

Kematiannya Kehilangan Sangat Besar

“Beliau dibawa ke sebuah hospital swasta di daerah lain dan menurut laporan yang diterima, dia meninggal dunia hari ini,” kata Timbalan Pesuruhjaya Daerah, Serchhip Kumar Abhishek.

Bekas ketua menteri Mizoram dan pemimpin politik kanan parti Kongres Nasional India, Lal Thanhawla, berkata, “Kematiannya (Chana) kehilangan sangat besar bagi semua orang… Keluarga itu sangat berdisiplin dan ada banyak perkara yang perlu dipelajari daripada mereka.” – Bernama

IKLAN

Mingguan Wanita : Ternyata bukan mudah menguruskan sebuah keluarga yang besar. Terfikir bagaimana si mati dapat mentadbir keluarganya dengan baik agar semuanya sentiasa berdisiplin seperti yang dilaporkan.

Sumber : Bernama / Sinar Harian

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI