Jangan pandang sebelah mata. Siapa sangka, kucing jalanan yang tidak bertuan dan hanya makan sisa makanan ini menjadi popular dan daya tarikan pelancong.

Inilah yang berlaku pada kucing jalanan bernama Gacek. Ia kucing berwarna hitam putih yang mempunyai berat badan berlebih dan menjadi tarikan pelancong di bandar Szczecin, Poland.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Nekad Berhenti Kerja, Demi Kepuasan Bela 52 Kucing Jalanan Termasuk Yang Buta, Lumpuh & Sawan!

Asbab Ikhlas Bawa Kucing Jalanan Sakit Ke Klinik, Keluar RM29 Allah Ganti Puluh Ganda Lagi

Kucing Jalanan Jadi Tarikan Pelancong

Seperti yang kita ketahui, Poland mempunyai banyak tempat menarik untuk kunjungan pelancong. Antara yang popular ialah Istana Duke Pomeranian dan Taman Kasprowicza.

Namun, salah satu tarikan lain yang dikatakan viral sekarang ini ialah seekor kucing jalanan yang gemuk bernama Gacek. Ia menjadi terkenal pada tahun 2020 selepas satu berita yang menyiarkan kucing ini dalam videonya sehingga tular di media sosial.

IKLAN

Kucing Jalanan Jadi Tarikan Pelancong Paling Popular, Dianggap ‘Paling Kacak & Hebat’

Meurut seorang wanita tempatan, Gacek muncul di Jalan Kaszubska, pusat bandar Szczecin sejak 10 tahun lalu. Dari situ, ramai orang memberi makan dan membelainya. Daripada seekor kucing yang kurus, ia menjadi kucing yang gempal dan lebih comel.

Dalam pada itu, Gacek telah mendapat banyak pencarian di Google iaitu lebih banytak daripada tarikan lain di Szczecin sehingga menjadi tarikan pelancing tertinggi di bandar itu.

Kucing Jalanan Jadi Tarikan Pelancong Paling Popular, Dianggap ‘Paling Kacak & Hebat’

Selain itu, ia turut dikenali sebagai “King of Kaszubska Street”, Gacek tinggal di dalam kotak kayu berbumbung di luar kedai di Kaszubska Street. Walaupun ia tidak mempunyai pemilik tetapi peniaga kedai yang berhampiran bertindak sebagai peniaga.

IKLAN

Terdapat papan tanda di luar rumahnya antara lain bila orang yang lalu-lalang boleh meninggalkan apa-apa makanan di dalam bekas tertutup untuk diberikan kepada kucing itu.

Kucing Jalanan Jadi Tarikan Pelancong Paling Popular, Dianggap ‘Paling Kacak & Hebat’
.

Apa yang menarik, ada sesetengah pengunjung turut berinteraksi dengan Gacek dan merasakan ia seorang yang sangat kacak dan hebat. Tak kurang juga yang melhat Gacek suka menggaru tangan dan mencuri sosej, seolah-olah mengatakan dirinya dicemburui kerana populariti yang dimilikinya.

IKLAN

Kucing Jalanan Jadi Tarikan Pelancong Paling Popular, Dianggap ‘Paling Kacak & Hebat’

Sumber: Oddity Central

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI