Aishah Sedekah Baju Lama, Sudah Boleh Sarung Saiz S. Tahniah diucapkan buat penyanyi senior Datuk Aishah, 58, yang kini semakin kurus.

Menurut Aishah kini dirinya sudah boleh mengenakan pelbagai busana bersaiz kecil.

Aishah Sedekah Baju Lama

Pemilik nama sebenar Wan Aishah Wan Ariffin itu juga seperti tidak percaya dengan perubahan yang berlaku pada dirinya. Sememangnya sudah lama dirinya mahu lakukan perubahan dalam diri dan kini baru berjaya.

“Jika dahulu, saya memang tak boleh pakai saiz S, tetapi sekarang saya seolah-olah tak percaya boleh memakainya.

“Saya pergi ke pelbagai kedai mencuba pakaian saiz S kerana mungkin setiap kedai potongan berbeza-beza. Jadi, bila sudah membuat percubaan, memang sah saya boleh pakai saiz kecil.

“Ya betul (kebanyakan baju bersaiz S), baju-baju lama terpaksa disedekahkan kepada orang lain yang lebih memerlukan seperti mangsa banjir.

“Saya juga banyak memberikan kepada kawan-kawan, cuma baju ‘show’ yang lama masih ada kerana tidak tahu mahu berikan kepada siapa,” ujarnya seperti mana dipetik menerusi Berita Harian.

Aishah Sedekah Baju Lama, Sudah Boleh Sarung Saiz S “Dahulu Sedih, Lihat Baju Cantik Tak Dapat Dibeli Disebabkan Tiada Saiz”

IKLAN

Hanya Orang Badan Besar Sahaja Tahu

Menurut Aishah lagi apa yang dialami hanya mereka yang berbadan besar sahaja yang tahu.

“Kalau dahulu rasa sedih juga bila lihat ada baju cantik, tetapi tak dapat dibeli disebabkan tiada saiz. Perkara ini hanya orang berbadan besar sahaja tahu.

“Tetapi sekarang sudah berbeza dan itulah yang seronok. Ini kerana saya boleh beli baju baharu sebagai hadiah untuk diri sendiri.

“Sekarang dapatlah merasa pakai pelbagai baju, dahulu hanya lalu dan lihat sahaja. Apa yang boleh beli adalah beg tangan dan kasut.

IKLAN

“Saya cuba menyarung baju kebaya sejak beberapa tahun lalu, tetapi hanya sekarang baru boleh pakai. Jadi, itu adalah pencapaian untuk diri sendiri,” ungkapnya.

Baca Disini : Aishah Dimarahi Cerita Pengalaman ‘Isteri Yang Beli Beras’,“Realiti Ramai Wanita Lain Juga”

 

IKLAN

Sumber : Berita Harian Online

Sumber Foto : Instagram Aishah

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Daphe Iking rancang semuanya terlebih dahulu supaya senang untuk jaga rambut! Betul juga ya, mak-mak yang sering masak tu mesti hilang selera untuk makan kan?

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI