‘Kebas Kaki Tangan Hingga Sukar Bergerak..’ Linda Rafar Mohon Doakan Kakak

Penyanyi Linda Rafar mohon doakan kakak nya Liza Rafar yang juga seorang aktres, agar sembuh dari penyakitnya, Hyperventilation atau serangan kebimbangan melampau (anxiety attack) yang dialami untuk kali ketiga.

Linda turut berkongsi, simptom-simptom yang kakaknya alami sebelum serangan anxiety kali ketiga dan katanya kali ini ia datang dengan lebih teruk lagi.

Doakan Kakak Linda

Kongsi Linda di instagram,

“Please pray for my sis @lizarafar Hyperventilation /#anxiety attack buat kali yang ke 3 lebih teruk dari yang pertama dan kedua dalam masa seminggu.”

“MasyaAllah .. tak dapat nak bayangkan ia berlaku tanpa kita duga. Kebas kaki tangan dan kepala selama sejam sehinggakan sukar untuk bergerak. Jantung yang berdebar dan nafas yang sukar.”

IKLAN

“Yang hanya ada cuma dalam fikiran dia mengucap syahadah berpuluh kali.”

“Hanya diri ini dan Allah.. Hanya DIA maha penyembuh.. Syukur jiran teman-teman my sis sempat angkat dan bawa ke emergency wad.”

 

‘Kebas Kaki Tangan Hingga Sukar Bergerak..’ Linda Rafar Mohon Doakan Kakak
Adik-beradik Linda Rafar

Ini Pun Antara Penyebab Anxiety Attack

“Kadang kita tak sangka apa yang boleh berlaku pada tubuh badan kita bila kita terlalu stress, penat, tak jaga makan yang kualiti dan mengikut waktu, tiada exercise yang betul… semua adalah sebab #hyperventalation #hyperventalating”

IKLAN

“Nak baik sangat la lama. Sehingga hari ni (ketika status dimuatnaik) akak masih lagi lemah dan berehat di rumah adik @dianarafar. Yang menjaga makan minum.

“Dan tqsm pada adik beradik yang lain usaha rawatan alternatif dan urutan tradisional dan bekam. Love u sister n brother @zainita04 @lindarafar @asilah_rafar @dianarafar @abyzarina /ai yang sudi menjaga. Mohon kawan-kawan doakan kakak Linda diberi semangat kembali, kekuatan, sihat yang berterusan dan dijauhi dari segala gangguan… Aamin”

IKLAN

Kata Linda, memandangkan ramai yang bertanya dalam mesej dan dm, akhirnya dia dapatkan juga kesempatan untuk memaklumkan keadaan terkini kakaknya di instagramnya itu.

“Mohon ampun ya Allah Sesungguhnya Engkaulah maha penerima taubat… Engkaulah yang maha mengetahui.. berpuluh kali… Hanya diri ini dan Allah.. Hanya DIA maha penyembuh.”

Jika ada yang tau kat mana tempat yang bagus untuk berubat boleh tinggalkan no di bawah ruang comment.”

MW : Mendoakan semoga kakak Linda, Liza Rafar diberikan kesembuhan dari ujian penyakitnya itu.

Sumber/Foto : Linda Rafar

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI