linda rafar

Bila ada akaun di media sosial, lebih-lebih lagi bergelar selebriti memang ramai yang memerhati.Status apa yang dipost, gambar apa yang dikongsikan semuanya menjadi perhatian.Bila jarang post gambar berdua bersama pasangan juga boleh menjadi isu, orang fikir yang bukan-bukan.Sebenarnya kebahagiaan rumahtangga tak perlu ditayang selalu di media sosial pun dan ia bukanlah pengukur kebahagiaan rumahtangga.

Penyanyi berkumpulan wanita popular 90-an, Linda Rafar tidak terkecuali dan sering menerima pertanyaan daripada pengikut di laman sosial mengenai status rumahtangganya dengan pelakon, Syed Aiman.

Ia rentetan Linda atau Azlinda Rafar, 40, berkata, ramai yang bertanya mengenai perkara itu kerana mereka berdua dilihat jarang memuat naik foto bersama di media sosial.

Ibu kepada 5 orang anak lelaki ini menjelaskan mengenai perkara tersebut menerusi laman Instagramnya baru-baru ini bagi memberi penjelasan.

Takut Ada Yang Tak Suka

“Kenapa saya jarang post picture suami? Banyak betul soalan netizen bila tengok Linda kurang post gambar dan video live bersama suami.

“Sebenarnya, suami saya kurang suka gambar dia dimuat naik di mana-mana media sosial. Kita pun kurang suka nak post selalu foto suami takut ada orang yang tak suka dan cakap asyik promote suami dia je,” katanya.

Kongsi Gambar Anak, Aktiviti & Kerjaya

Dalam pada itu, bekas perserta program Gegar Vaganza musim kelima ini memaklumkan dia lebih selesa berkongsi foto anak-anak dan hal berkaitan aktiviti seni.

“Saya lagi suka kongsi foto anak dan aktiviti serta kerjaya. Harap lepas ni puas la hati netizen yang asyik tanya pasal suami saya.

“Saya dan suami masih bersama.. Insya-Allah hingga ke syurga!,” katanya.

Terdahulu, Linda melalui dua kali alam rumah tangga di mana menerusi perkahwinan pertama bersama Keifli Othman, dia dikurniakan dua anak lelaki iaitu Rezaril Keiflin, 17 dan Rezaiman Keiflin, (meninggal pada usia 12 tahun pada 2014).

Manakala perkahwinan kedua bersama pelakon Syed Aiman pada 2 Disember 2006 dan dikurniakan tiga anak lelaki iaitu Syed Rezaqiib, 10, Syed Rezariiq, 7, dan Syed Rezaliif, 2 tahun.

MW:Setuju sangat dengan Linda Rafar.Pedulikan apa yang orang kata. Kebahagiaan tidak perlu dipertontonkan selalu, takut ada yang dengki dan tak suka. Apa yang penting hanya kita yang lebih mengetahui.

Sumber: Linda Rafar

Jangan Lupa Komen

komen