Karenah penyewa, siap “sekolahkan” tuan rumah dengan hadith bila tak mampu bayar sewa rumah. Ada berbagai karenah penyewa yang seksaannya hanya tuan rumah yang merasainya.

Ditinggalkan rumah bersepah, kotor, rosak, hutang bil api, air tertunggak beribu ringgit dan paling sadis ialah lari di tengah malam dan tidak membayar bil sewaan rumah.

Tapi nampaknya ada penyewa lebih “advance” dengan menyekolahkan tuan rumah dengan hadith-hadith bila diminta melunaskan sewaan rumah, seolah-olah diri tuan rumah yang bersalah, bukan penyewa.

Ikuti perkongsian dari Yusnizam Yusuff mengenai pengalaman dengan penyewaannya.

Dia berhutang, saya pulak yang salah.

Dia tak bayar sebab alasan tertentu. Macam saya pulak zalim. Abis tu bank peduli ke masalah saya?

Rumah dia sewa ini kondo. Harga sewa 900 je. Kawasan tu orang sewakan 1200. Rate bayar bank + maintenance pun lebih kurang 1200.

IKLAN

Karenah Penyewa, Siap “Sekolahkan” Tuan Rumah Dengan Hadith Bila Tak Mampu Bayar Sewa Rumah
.

Karenah Penyewa, Siap “Sekolahkan” Tuan Rumah Dengan Hadith Bila Tak Mampu Bayar Sewa Rumah
.

Karenah Penyewa, Siap “Sekolahkan” Tuan Rumah Dengan Hadith Bila Tak Mampu Bayar Sewa RumahDah tau tak mampu, buat cara tak mampu. Area ni banyak je pilihan lain. 4-500 rumah yang selesa pun ada.

Tapi paling penting, saya bukan mintak payment pun. Saya cuma suruh kosongkan rumah saya. Salah ke.

IKLAN

Penunggang agama sepatutnya dihukum sebab memburukkan Islam. Sumber :- Yusnizam Yusoff

JEANS BURUK JANGAN BUANG, SERTAI KELAS JAHITAN KAMI. BUAT TOTE & SHOPPING BEG


Karenah Penyewa, Siap “Sekolahkan” Tuan Rumah Dengan Hadith Bila Tak Mampu Bayar Sewa Rumah
Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

IKLAN

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag
Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag
Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif
#sewingworldgallery

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI