Semoga ada keajaiban berlaku buat Jahidah.

“Kami berserah pada Allah apa yang terbaik.” Jahidah sudah lama bertahan. Jelas adik Jahidah di akaun TikToknya. Ternyata buat masa sekarang, keluarga mereka menyerahkan segalanya pada Allah.

Bertahan hingga ke tahap ini iaitu sehingga melahirkan anaknya Nufail, bukan satu tempoh yang singkat. Jika telah tiba masanya dan itu adalah yang terbaik untuk Jahidah, mereka redha.

@ziahzara15 ❤️❤️#mangsaderasuamidayus #braindamage #EshanNufail #kakjahidah #ziahzara #babyajaib ♬ suara asli – 🇮🇩 Ayah Felix

Kami Berserah Pada Allah

Keluarga kepada wanita yang koma akibat dipukul suami, Jahidah Nordin, 43, kini buntu selepas keadaan wanita itu tidak menentu selepas disahkan positif Covid-19 minggu lalu.

Menurut adiknya, Fauziah Nordin, 40, doktor menghubunginya beberapa kali untuk memaklumkan keadaan Jahidah yang memerlukan proses bantuan pernafasan (CPR).

Menurutnya, kakaknya itu selesai menjalani tempoh kuarantin selama sembilan hari pada 6 Mac lalu dan dipindahkan semula ke wad biasa di Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban, Negeri Sembilan.

Artikel Berkaitan: Wanita Koma DiBelasah Suami Selamat Lahirkan Anak, Keluarga Namakan Bayi Sempena “Perjuangan” Jahidah

Apa Yang Terbaik

“Kali ke berapa doktor panggil lagi nak explain (terangkan) mengenai kakak. Dengan keadaan kakak macam tu, badan makin lemah. Risiko jantung berhenti.

IKLAN

“Kalau terjadi keadaan lagi teruk, kami pun tak mengharapkan macam tu. Perlukan persetujuan waris untuk buat CPR. Tapi keadaan itu akan menyeksakan dia. Dia memang terlantar, banyak kesakitan yang dia lalui selama hampir setahun,” katanya yang berkongsi luahan perasaannya mengenai keadaan Jahidah di Facebook (FB).

Baca Di Sini: Jahidah Positif Covid-19. “Adik Risau Tahap Kesihatan Kakak, Sebab Belum DiVaksin.”

Jahidah Sudah Lama Bertahan

Fauziah yang menjaga anak kakaknya, J Eshan Nufail melahirkan rasa sebak dan risau memikirkan keadaan Jahidah memandangkan wanita itu tidak boleh meluahkan kesakitannya akibat berada dalam keadaan koma.

“Ya Allah, memang saya tak nak lagi seksa kakak tapi bila fikir Nufail, sebak rasa. Tak henti mengalir air mata.

“Saya selalu fikir positif sebab mahu sedapkan hati yang kakak akan sembuh. Tapi bila fikirkan keadaan dia, sampai bila dia macam itu, hidup hanya di katil, otak rosak kekal, mungkin kalau saya di tempat kak Jahidah pun saya akan minta redakan untuk pergi. Apa yang harus aku buat ya Allah,” luahnya.

IKLAN

Di Sini: “Masih Tidak Boleh Bergerak, Bercakap.” Setiap Kali Menyentuh Anak, Pasti Air Mata Mengalir

Doa Netizen:

“Kami Berserah Pada Allah Apa Yang Terbaik.” Jahidah Sudah Lama Bertahan“Kami Berserah Pada Allah Apa Yang Terbaik.” Jahidah Sudah Lama Bertahan

“Kami Berserah Pada Allah Apa Yang Terbaik.” Jahidah Sudah Lama Bertahan

Mingguan Wanita : Semoga keajaiban berlaku buat Jahidah. Amin.

IKLAN

Sumber : Tik Tok ziahzara15, Facebook Fauziah Nordin & myMetro

ZAMAN DAHULU BOLEH LAH NAK PERMAINKAN WANITA. SEKARANG ‘BIG NO’ Wanita hari ini PANTANG DICABAR!

Pernah diperlekehkan? Dipijak kepala? Buli atau takut berdepan masalah hidup? Dengar apa nasihat pakar.  Jom sertai webinar sehari, AURA: Wanita Pantang Dicabar ini.   

Klik link ini untuk daftar penyertaan: https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-aura-wanita-pantang-dicabar/ atau whatsapp : http://www.wasap.my/60196328758/DaftarAura  

“Kami Berserah Pada Allah Apa Yang Terbaik.” Jahidah Sudah Lama Bertahan

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI