jangan-buang-kucing

Penyanyi nasyid, Hafiz Hamidun ini memang terkenal dengan personalitinya yang sukakan haiwan kesayangan nabi, kucing. Memberi pesan agar jangan buang kucing.

Bila masa dia terserempak dengan seekor kucing bunting yang dibuang berdekatan pejabatnya. Hatinya mula jadi tak tentu arah. Cepat-cepat dia selamatkan ibu kucing itu dengan bantuan kawannya.

Sedihnya, ada anak kucing yang mati disebabkan kepalanya tersangkut dalam perut ibu kucing itu.

Jangan Buang Kucing Merata

Pesan Hafiz, “jangan buang kucing merata-rata, tambahan pula bila kucing tu dah bunting.

Tadi saya jumpa kucing ni di lif bawah office saya. Bunting. Tapi lepas tu, saya bau macam bangkai. Rupanya dia dah lahirkan seekor, tapi tak keluar habis. So anak dia mati, kepala masih dalam perut.

Kebetulan ada kakak cleaner di situ, saya minta carikan kotak. Kemudian saya masukkan dia dalam kotak, sebab saya nak kena naik pejabat jap ambil barang.

IKLAN

Kawan Tolong Hantarkan Kucing Ke Vet

Meanwhile, saya minta tolong kawan saya dari @catzoniamy untuk hantarkan ke Vet. Yang terdekat di TTDI.

Tq kakak-kakak Catzonia tolong hantarkan dia, sementara tunggu saya sampai. TTDI Vet memang saya dah selalu pergi. Dr Clement Anthony terus buat operation untuk buang fetus yang tak keluar tu.

In 3 days saya akan update balik. Nanti kalau ada yang nak adopt, saya bagi info.

Saya tanggung semua kos operation kucing ni. Sebab kesian. Saya tak dapat nak bawak balik rumah, sebab saya pun ada 11 ekor. If you guys stay in PJ area / TTDI area dan nak adopt “Lucky”. Nanti saya bagitahu bila “Lucky” dah sembuh ok.

IKLAN

Saya minta Dr Clement terus mandulkan dia, Semoga “Lucky” sihat lepas lalui keadaan trauma ni.

Kucingnya cantik, bulu pun cantik.

Baca sini : ‘Dari baby dalam perut sampai lahir dia punya sayang..’ setia seekor kucing.

IKLAN

Lucky Sudah Ada Yang Mahu Ambil Bela

Terkini menerusi posting Hafiz di instagramnya memaklumkan kucing yang ditemui dan diberikan nama Lucky itu dalam keadaan semakin baik.

Akuinya, kucing itu sangat bernasib baik. Malah, ramai juga yang menghantar mesej kepadanya untuk mengambil dan menjaga Lucky.

Apa yang pasti, hidup Lucky tak sama macam dulu setelah berjumpa dengan owner baru yang pasti akan sayang Lucky.”

Mingguan Wanita : Kucing juga punya perasaan.

Sumber/Foto : Hafiz Hamidun

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW