Sumber/Sumber Foto: Instagram Ozlynn Wati

Sememangnya tugas mak-mak umpama frontliner di rumah. Tanpa wanita bergelar ibu ini di rumah, pastilah huru-hara keluarga.

Walaupun mak-mak keluar bekerja namun peranan mereka sebagai isteri dan ibu tidak boleh sesaatpun tanpa memikirkan anak-anak tersayang.

Apatah lagi sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan bagi mengekang wabak Covid-19 ini mereka sememangnya paling sibuk dan tidak menang tangan memasak, mengemas rumah dan melayan karenah anak-anak termasuklah mengawasi pembelajaran Online anak-anak di rumah.

Mak-Mak Paling Penat

Selebriti yang juga ibu kepada lima orang anak, Ozlynn Wati berkongsi luahannya menerusi entri di akaun Instagram mengenai kecekalan wanita yang bergelar ibu. Bukan sekadar memastikan rumah tangga teratur namun ibu juga berperanan dalam setiap sudut penting dalam kehidupan.

“Ramai parents ckp online class ni mmg betul-betul struggle.. mane nak cekau ipad pd yg anak ramai.. mane nak kejar masa sorg anak nk itu sorg anak nk ini..

“Pada yg bekerja atau yang tak bekerja sama je penat dia.. sb aku melalui dua masa.. bila tak shoot dgn bila shooting dan mak-mak yg akan paling penat.

IKLAN

“Sebab kita la yg paling awal bgn dan yg paling akhir tdo. Macam aku seawal 5am bgn dan aku jugak yg paling lewat tdo setelah aku pastikan semua pintu dh berkunci, anak-anak dah tidur, beg skolah dh tersedia, brg masak utk bekal n breakfast dh ready utk mudah aku masak esok pagi.

Jika Keluar Bekerja Tetap Akan Fikirkan Menu Masakan Untuk Anak-Anak

“Masa atas katil pun kepala masih lg berlegar2 fikir ada ke benda yg termiss?.. sama jugak kalau hari aku bekerja.. aku tak akan tinggal umah dgn tak ada lauk lunch.. pastu breakfast kt umah lain, bekal sekolah menu lain dan lunch menu lain..

“Tak ke pecah otak hari-hari nak mikir.. pukul 8am bergegas g kerja.. balik mlm masih lg menguruskan hal umah..

“Kadang kat tempat keje pon dok call umah tanya laki.. semua ok ke?? Anak dh makan ke? Baju i basuh dh keringkan.. tlg check maid dh lipat n gosok ke.. masyaAllah..

Tugas Ibu Tak Pernah Habis

“Tugas ibu tak kan pernah habis. Aku tak pernah pandang rendah pada kaum ibu.. ibu-ibu semua hebat dgn cara memsg.. sape yg dpt suami jenis pandai bantu or ringan tulang Alhamdulillah pd yg tidak .. heloo encik suami.. meh tlg picit badan kami sat,” tulis Ozlynn yang begitu bersyukur kerana suaminya, Johan banyak membantu meringankan tugasnya di rumah.

Sumber/Sumber Foto: Instagram Ozlynn Wati

IKLAN

Mingguan Wanita : Memang mak-mak jadi superwoman masa PKP penuh ni. Kena bijak bahagi masa antara kerja dan anak-anak.

Baca Disini Juga: 

Ozlynn Sekeluarga Terkesan Dengan PKP, Tapi Sedar Nasib MAID Lebih Sedih

“Beranak Ramai Ke Sikit, Kena Seiring Dengan Tanggungjawab,” Ozlynn

Suami Suka Main Game, Ini Cara Ozlynn Macam Mana ‘Handle’ Johan!

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

 

Cookies Viral Legend 

Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak. Kursus diadakan pada dua pilihan tarikh iaitu 14 Ogos 2021.

Klik ini untuk mendaftar:  https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com