isteri-luah-masalah

Kadangkala isteri luah masalah itu bukanlah minta suaminya selesaikan pun. Cuma dia perlukan seseorang untuk mendengar ceritanya saja.

Namun, ada suami tak fikir macam itu. Bila isteri meluah, dia mula ambil pendekatan senyap. Atau langsung lari, tidak mahu isteri panjang-panjangkan cerita.

Sudahnya, terasalah hati isteri. Memendam perasaan.. lama-lama boleh jadi tawar hati. Dingin. Kalau tak dikawal dengan baik boleh jadi gaduh besar.

Rosmarlina Binti Abd Ghani berkongsi tip hidup harmoni suami isteri tanpa stress berpanjangan. Hadamkan perkongsiannya.

Isteri Luah Masalah, Suami Dengarlah

Jadilah seorang suami atau Isteri yang tidak memeningkan kepala.

Mungkin nampak tak penting sangat, tapi bagi kitaorang benda ni lah yang buat kitaorang hidup tenang aman harmoni tanpa stress yang berpanjangan.

Bukan kata takda masalah. Ada ja, tapi setiap masalah tu ada penyelesaian nya, jangan kalau wife cerita masalah apa-apa atau luahkan apa-apa tu terus patahkan kata-kata dengan perkataan yang menyakitkan hati, seolah-olah tak mau discuss panjang, nanti wife atau husband tu akan jadi senyap.

Baca juga : Stress tak boleh elak, hari-hari ada, belajar kawal agar tak burnout

Jangan Cipta Masalah Yang Peningkan Kepala Pasangan

Bila senyap tu sebenarnya makin bahaya, takut jadi tawar hati nk bincang apa-apa, jangan cipta masalah yang akan memeningkan dua-dua pihak, kalau rasa tak suka atau tak puas hati, kena bgtau direct. Lepas tu kita baiki lah, sebab masalah tu pun datang kadang-kadang dari kita juga.

IKLAN

Fikir banyak ni rasa semua orang buat, fikir masa depan. Itu biasa, janji kita tak risau yang deep sangat. InsyaAllah OK, doa banyak-banyak dan serah pada Allah.

Nobody perfect kan, banyak juga kekurangan kita ni. Biarkan rasa tak best tu pergi macam angin lalu, kalau marah atau pening sangat nanti, takut Syaiton nirrojim cucuk jarum, mulalah pikir bukan-bukan.

Bila pening nanti tak boleh tidur malam, bila tak lena tidur takut jadi anxiety lepas tu mulalah penyakit yang lain juga tetiba ada.

Moga dijauhkan, Amin

isteri-luah-masalah

Kunci nya tu ja, jangan peningkan pasangan

IKLAN

Kalau kena tegur terima, tak salah wife nasihat suami, dan suami nasihat Isteri. Saling beringat antara satu sama lain.

Solat Jemaah tu pun kunci utama kebahagiaan juga.

Kalau boleh amalkan walaupun sekali dalam sehari solat jemaah tu.

#selfreminder

Mingguan Wanita : Sebenarnya bukan susah mana pun nak tadah telinga dengar luahan hati isteri.

Sumber/Foto : Rosmarlina Binti Abd Ghani

IKLAN

APA RAHSIA KEJAYAAN KAMI JADI JUTAWAN MILENNIAL?

Chocodap’s, Faith Fleur, Anggun Cotton Collection, Teh Ais Pyorr, Masak-masak Cekyana (Oden viral) dan bayak lagi jenama lain mempunya ratusan ribu pelanggan masing-masing.

Tak ramai anak Melayu kita mampu bina empayar perniagaan dari bawah dari tiada apa-apa. Ia bukan dicipta sehari dua. Banyak pengorbanan terpaksa dilakukan sepanjang pendakian.

  • Rahsia mereka?
  • Apa yang mereka lakukan?
  • Ilmu-ilmu yang diamalkan?
  • Siapa yang susah senang bersama mereka?
  • Apa dugaan dan keperitan yang dilalui?

Teringin ikut jejak mereka?

Semua ini akan terjawab di program Webinar Eksklusif CEO BIsnes Viral anjuran Mingguan Wanita pada 25 September 2021 secara virtual. Dangarkan sendiri perkongsian jujur mereka. Eksklusif!

Menangi hadiah-hadiah cabutan bertuah serta wang tunai bernila RM100.

Daftar sekarang di
https://toko.ideaktiv.com/…/webinar-eksklusif-ceo…/
atau scan QR Code pada poster

Atau sertai grup telegram WEBINAR EKSKLUSIF CEO BISNES