Pelakon Yatt Hamzah, 40 selamat melahirkan anak keenamnya pada 3 Julai lalu, selepas 3 hari di tahan di wad. Kongsi Yatt pengalaman melahirkan anak keenamnya iaitu anak lelaki pertama dalam keluarga ini disifatkan begitu luar biasa sekali.

Ini kerana, dia hampir dijadualkan bersalin secara pembedahan. Akhirnya, berjaya melahirkan secara normal. ‘Hebatnya kuasa doa.. Allahuakbar!’ tulisnya di instagram miliknya.

‘Inilah Anak Lelaki Pertama..’ Yatt Hamzah Selamat Bersalin Anak Keenam

Inilah Anak Lelaki Pertama Bonda

Jam 11 malam semalam hampir-hampir masuk ke OT (operation theater) untuk dibedah (caesarean), dengan kuasa YANG MAHA BESAR, pada saat-saat akhir, dapat juga melahirkan secara normal genap jam 11.16 malam, 3 July 2021 (Sabtu), setelah hampir 3 hari di wad. Pengalaman yang LUAR BIASA.. HEBATNYA KUASA DOA.. ALLAHUAKBAR!

Alhamdulillah Bonda ini telah selamat melahirkan anak ke 6 (1 di Syurga), inilah anak LELAKI PERTAMA Bonda.. satu-satunya anak LELAKI. Terima kasih semua keluarga, sahabat-sahabat dan followers Bonda yang baik hati telah mendoakan keselamatan baby dan Bonda. Allah sahaja yang tahu betapa bersyukur dan leganya hati ini.

Paling utama doa suami @zulfadhli_khiruddin

Genap 1 hari usia Baby Boy Bonda ni pada jam 11.16 malam ini. Alhamdulillah.. Syukur Alhamdulillah. Doakan juga Baby terus sihat dan jadi anak yang Soleh, Pejuang Agama.

IKLAN

In shaa Allah nanti Bonda akan share perjalanan di Labour Room dan betapa besarnya KUASA DOA. Tapi sekarang Bonda dan baby nak rehat dulu ya.

SUBHANALLAH WALHAMDULILLAH ALLAHUAKBAR.

Sebelum ini, sekitar pertengahan September tahun lalu Yatt berkongsi berita sedih apabila dia mengalami keguguran pada kehamilan kelima selepas keracunan makanan.

‘Inilah Anak Lelaki Pertama..’ Yatt Hamzah Selamat Bersalin Anak Keenam

IKLAN

Pesanan Yatt Untuk Mak-mak Yang Ada Anak Kecil

Tak mudah nak uruskan anak-anak kecil di rumah ketika Lockdown ni. Memang sukar dan mencabar, lebih-lebih lagi jika bekerja dari rumah. Lebih-lebih lagi jika sedang hamil. Lebih-lebih lagi jika anak-anak ada kelas online setiap hari. Dan sekarang pula sedang musim mid year Exam untuk pelajar-pelajar. Bonda ini akui semua ini sukar dan mencabar emosi.

Ibu-ibu, please jangan simpan dan tanggung semua bersendirian. Dapatkan bantuan.. Bincang dengan suami kerana ini adalah team work bukan 1 man show! Elakkan stress yang hanya akan menjadi TOXIC jika tak diuruskan dengan baik.

Suami-suami AMBIL PERHATIAN! Isteri anda sedang penat Zahir dan Batin! Dengarkanlah dia dan bantulah dia. Jangan biar dia berseorangan pikul semua. Jangan kerana dia nampak OK dan terus ingat dia memang OK. GET TO KNOW HER BETTER. APPROACH, TALK & LISTEN TO HER.

IKLAN

Ibu-ibu, kalian tidak pernah berseorangan. Carilah bantuan, luahkan.. Biar lega dan kita akan tersenyum. Kuatkan pegangan Tauhid kita. Yang kita kita tak pernah berseorangan.. Di keliling kita ramai manusia, mereka boleh bantu.. PALING PENTING, ALLAH ADA. TUHANLAH PENYELAMAT KITA JIKA KITA BENAR-BENAR YAKIN PADANYA.

Bonda doakan semua ibu yang sedang penat berjuang, agar diberikan KEKUATAN, dan setinggi-tinggi darjat di sisiNYA di dunia dan akhirat. Semoga dibalas Syurga tertinggi segala keperitan ini. Kuncinya SABAR, SENYUM, KEMBALI PD ALLAH. In shaa Allah kita sama-sama kuat.

Mingguan Wanita : Tahniah buat Yatt sekeluarga dengan kehadiran orang baru.

Sumber/Foto : Yatt Hamzah

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI