Ini Cara Jimat Beli Barang Dapur, Tanpa Rabakkan Dompet Mak Ayah
Kredit foto : nstp.online

Setiap bulan, mak ayah akan belanja beli barang dapur untuk keperluan keluarga. Ruginya kalau mak ayah tak tahu cara jimat yang boleh dicuba ini. Lagi-lagi untuk mak ayah yang memang ‘shopping’ barang di pasaraya besar, Tesco.

Macam mana nak dapatkan belian barangan Tesco dengan cara lebih menjimatkan? Rupanya ada caranya. Mak ayah ikut panduan yang akan diterangkan di bawah ini ya.

Beli Barang Dapur Dengan Tesco Clubcard

Caranya setiap barangan yang mak ayah beli di pasaraya Tesco dengan disertakan Tesco Clubcard akan diberikan mata ganjaran. Mata ganjaran inilah nanti mak ayah boleh tukar kepada voucer tunai semasa membeli belah akan datang.

Haa.. mak ayah pun boleh dapat kupon tambahan setiap minggu sebagai ganjaran!

Nak dapatkan semua kelebihan ini, mak ayah boleh daftar eMembership di sini : DAFTAR eMEMBERSHIP

Boleh juga daftar di kaunter perkhidmatan Tesco. Selepas isi borang dan bayar yuran, mak ayah akan terima sekeping kad dan boleh terus buat belian.

 

Ini Cara Jimat Beli Barang Dapur, Tanpa Rabakkan Dompet Mak Ayah

 

IKLAN

Dah Daftar, Jangan Lupa Semak Akaun

Sebab apa kena selalu semak akaun? Supaya boleh semak berapa mata ganjaran yang dah dikumpulkan.

Caranya : Selepas mendaftar, muat turun aplikasi Tesco Clubcard Malaysia dan log masuk. Akan ada maklumat lanjut mengenai mata ganjaran, baucar tunai dan kupon diskaun yang anda peroleh. Mudah bukan.

Cara Inilah Jimatkan Belian Barang Dapur

Dengan kesemua mata ganjaran yang mak ayah kumpul, tukarkan kepada baucar tunai. Setiap ahli cuma perlu mendapatkan 400 point saja bagi membolehkan mereka menerima baucar tunai yang akan dihantar dalam satu penyata setiap 3 kali setahun.

Yang pentingnya, mata ganjaran yang tak digunakan akan terus dikumpul. Tak ada tarikh luput. Cuma akaun akan dipadamkan sekiranya tiada transaksi dalam masa 2 tahun.

Guna Aplikasi Pun Boleh Jimat..

Ada lagi satu kelebihan yang ahli boleh dapat. Menerusi aplikasi Tesco Clubcard Malaysia, pengguna boleh tebus mata ganjaran yang telah dikumpul untuk baucar tunai dengan serta-merta tanpa menunggu penyata dari Tesco.

IKLAN

Yang seronoknya, terdapat juga ganjaran yang boleh digunakan di luar Tesco! Antaranya, Dunkin Donuts, Kenny Rogers Roasters, Ilaollao, Texas Chicken dan Boat Noodle. Hanya 100 mata ganjaran diperlukan untuk nikmati kehebatan ini!

 

Ini Cara Jimat Beli Barang Dapur, Tanpa Rabakkan Dompet Mak Ayah

 

Bukan Saja Di Tesco, Clubcard Ini Boleh Guna Juga Di Outlet Rakan Niaga Lain

Ahli hanya perlu tunjukkan Tesco Clubcard dan nikmati diskaun tertentu. Antaranya:

IKLAN

25% diskaun tiket masuk ke Waterpark Desaru Coast
10% diskaun tiket masuk ke A’Famosa Theme Park
20% diskaun tiket masuk ke KidZania Kuala Lumpur

 

 

Ini Cara Jimat Beli Barang Dapur, Tanpa Rabakkan Dompet Mak Ayah

 

Apa Yang Menariknya lagi?

Dan sepanjang 10 hingga 23 Oktober ini, menerusi program ekslusif ahli kad Tesco anda juga boleh menebus Disney Tsum Tsum Rolly Eggy secara percuma dengan 12 e-setem.

Jadi, mak ayah.. kenapa tunggu lagi. Lagi lama mak ayah tunggu, lagi lambat mak ayah tak dapat beli barang dapur dengan nilai lebih jimat.