tekanan

Kejadian yang berlaku di Jombang,Jawa Timur, Indonesia, seorang ibu bertindak di luar batasan norma apabila tergamak membunuh tiga orang anaknya sebelum dia mengambil keputusan untuk membunuh diri. Ia dikatakan berpunca tekanan perasaan yang dialami setelah suaminya mengabaikan nafkah selama 3 tahun dan telah berkahwin lain baru-baru ini.

Laporan atas talian media tempatan Indonesia melaporkan, wanita yang dikenali sebagai Evy Suliastin Agustin, 26, itu ‘mengambil’ nyawa anak-anaknya Sayid Mohammad Syaiful Alfaqih (6), Bara Viadinanda Umi Ayu Qurani (4) dan Umi Fauziah (4 bulan) dengan memberi mereka minum racun serangga.Wanita ini kemudian cuba membunuh diri selepas mendapat tahu suaminya berkahwin lain pada 15 Jan lepas.Dia juga tertekan sebab suaminya tuduh anak keduanya adalah hasil hubungan dengan lelaki lain.

Polis berkata wanita ni menghadapi tekanan yang sangat kuat hingga melakukan perkara diluar jangkaan.

IKLAN

“Semua perbuatan pembunuhan wanita itu dilakukan di rumah ibunya yang juga tempat tinggal mereka sekeluarga sejak Evy berpisah dengan suaminya,” ujar Ketua Polis Jombang AKBP Agung Marlianto lapor Detik.Com.

Ujar Agung, ketika kejadian ibu dan adik kandung Evy tiada di rumah.

Difahamkan, rumah berkenaan didiami oleh Evy bersama tiga orang anak kandungnya iaitu, Sayid Mohammad Syaiful Alfaqih , Bara Viadinanda dan Umi Ayu Qurani bersama adik kandung Evy Nurus Shobikhah dan ibu Evy Lismiati.

IKLAN

“Evy dipercayai membawa ketiga-tiga anaknya ke bilik mandi, sebelum memberi mereka minum racun,” ujar Agung lagi.

Ketiga-tiga adik beradik berkenaan ditemui mati selepas adik Evy pulang ke rumah.

“Sementara itu, Evy ditemui dalam keadaan kritikal,” kata Nurus.

Ketika ini, Evy sedang dirawat di Hospital Jambong.

IKLAN

Polis masih menjalankan siasatan menyeluruh terhadap penyebab kelakuan Evy, sementara siasatan awal mendapati Evy bertindak sedemikian setelah bekas suaminya tidak memberi nafkah selama tiga tahun dan mengalami tekanan perasaan.

Sumber; Sinar Harian & News detik

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI