Da’i Farhan Jawab Isu Kahwini Janda Anak 8, Tanpa Restu Isteri Pertama

Menerusi akaun instagram pendakwah bebas, yang juga juara Da’i Pendakwah Milenia TV3 2014, Da’i Farhan (Ustaz Nik Farhan) berkongsi berita. Pernikahannya dengan isteri kedua yang juga ibu anak 8 di Tanah Suci Makkah.

Ustaz Nik Farhan atau nama sebenarnya, Nik Ahmad Farhan Nik Muhamad, 29 juga memaklumkan. Perkahwinan kali keduanya itu mendapat restu daripada isteri pertamanya.

Kongsinya,

Daku tak mencari dia, dia tak mencari daku.. Allah yang pertemukan kami di sisi Baitullah, di bawah payungan langit Kaabah.. di Tanah Suci jugak kami disatukan dengan ikatan pernikahan.. amanah buat ku untuk mendidik dan menjaga isteri kedua ku ini bersama 8 orang anaknya yang baik hati semuanya..”

Terima kasih buat isteri pertama ku yang sentiasa tabah & kuat semangat dengan hakikat ini.. moga segalanya dalam redha & rahmat Ilahi.. aamiin.. mohon semua doakan yang terbaik untuk ustaz & amanah yang Allah berikan pd ustaz ini..fii amanillah.”

IKLAN

 

Da’i Farhan Jawab Isu Kahwini Janda Anak 8, Tanpa Restu Isteri Pertama

 

IKLAN

Moga Gambar WhatsApp Menjawab Segala Fitnah..

Selepas dua hari berkongsi berita perkahwinannya itu, Ustaz Nik Farhan memuat naik status whatsApp isterinya dengan ‘dia’. Bagi menjawab fitnah yang viral tentang dirinya; bernikah tanpa restu isteri pertama yang sedang sarat mengandung.

Tulisnya,

IKLAN

Moga gambar wassup isteri saya dengan dia pada 1 Nov yang lalu menjawab segala fitnah yang dia viralkan.. teman-teman sekalian ingatlah, manusia yang hebat mulia adalah manusia yang nyawanya telah terhenti, tetapi pahala untuknya tak pernah terhenti..

Tetapi manusia yang MALANG & HINA adalah manusia yang nyawanya telah terhenti, tetapi saham DOSA untuknya tak pernah terhenti.. itulah bahaya fitnah, penyebar dan penyokong nya.. maafkan daku ya Allah, insan yang hina lagi kerdil ini.. ampuni dosa hambaMu ini..”

MW : Semoga kemelut yang berlaku ini dapat diselesaikan dengan baik dan jalan hikmah.

Sumber/Foto : Da’i Farhan

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI