HUAWEI SHARE Mudahkan Pengguna Siri HUAWEI P40, Berhubung Semudah Satu Sentuhan

Teknologi perkongsian fail, dokumen dan gambar Huawei Share menawarkan kerja-kerja yang lebih mudah dan pantas kepada pengguna. Fungsinya telah diperluaskan kepada beberapa peranti HUAWEI.

Hadamkan kelebihan Huawei Share kepada pengguna telefon pintar Siri HUAWEI P40 ini.

Bagaimana OneHop Lebih Memudahkan Anda Berhubung Dengan Dunia

Pernah berdepan situasi begini? Semasa bekerja di rumah, anda tentunya perlukan telefon dan komputer untuk memindahkan fail dan gambar kerja. Anda juga perlukan tali sawat agar rangkaian internet jadi lebih stabil. Semua ini tentunya mengambil masa.

Anda juga tentunya ada pelbagai peranti di rumah; pembesar suara, TV malah telefon pintar. Tapi, dari mana hendak mula, lagi-lagi bila nak pindahkan ‘content’ dari telefon ke pembesar suara ataupun TV? Lagi susah bila anda tak berada di luar rumah, sesukar mencari seketul kunci dalam beg mak-mak.

HUAWEI SHARE Mudahkan Pengguna Siri HUAWEI P40, Berhubung Semudah Satu Sentuhan

Kekangan antara perkakasan dan peranti ini sememangnya pengalaman yang melecehkan kepada pengguna. Sebagai pengguna, tentunya anda mengharapkan kehadiran peranti pintar yang mampu mengatasi kekangan sebegini.

HUAWEI menyedari masalah ini dan menawarkan solusi bagi membolehkan anda berhubung dengan dunia menerusi teknologi HUAWEI SHARE. Dengan itu, mudahlah untuk anda berdepan apa jua situasi baik di pejabat, di rumah mahupun ketika bergerak di luar rumah.

OneHop Mudahkan Pemindahan Fail Dan Gambar

HUAWEI SHARE bukan sekadar perkongsian fail dan gambar, malah secara inovatif menyediakan fungsi OneHop yang interaktif antara telefon anda dan juga peranti pintar yang lain. Memberikan pengalaman interaktif yang natural ketika pemindahan fail, perkongsian audio, sambungan rangkaian dan unjuran skrin.

Ketika berada dalam perjalanan dan anda perlu memindahkan gambar yang diambil dari telefon ke komputer untuk pengeditan, anda cuma perlu menyentuh butang NFC-enable phone yang ada di ‘Huawei Share’ pada bahagian bawah kanan komputer anda. Semudah itu untuk anda berhubung!

HUAWEI SHARE Mudahkan Pengguna Siri HUAWEI P40, Berhubung Semudah Satu Sentuhan

IKLAN

Sekiranya telefon anda dikemaskini dengan antaramuka EMUI 10.0 atau versi terkini, anda sebenarnya boleh merasai pengalaman penggunaan Multi-screen Collaboration yang interaktif pada HUAWEI SHARE.

Ia bukan saja melancarkan pemindahan fail antara komputer, tablet dan telefon pintar, malah menerusinya anda boleh mengawal telefon pintar dan komputer riba menggunakan tetikus dan papan kekunci.

Dengan satu sentuhan, maklumat boleh dipindahkan ke pelbagai peranti. Sentuh telefon pintar di tangan, anda akan dapat paparan skrin yang sama di komputer. Buka aplikasi di telefon atau pindahkan dokumen dari telefon ke komputer anda dengan menggunakan tetikus. Boleh juga ‘double-click’ dokumen tersebut untuk mengeditnya (fungsi ini hanya untuk telefon pintar dengan antaramuka EMUI 10.1 dan versi terkini)

Baca sini : 3 sebab HUAWEI P40 Pro lebih baik berbanding telefon pintar perdana pesaing.

Satu Sentuhan Mengaktifkan Pembesar Suara Sound X

Sebaik sampai di rumah, cuma sentuh telefon anda untuk mengaktifkan pembesar suara Sound X memainkan lagu akhir yang anda dengar sebelum keluar rumah. Inilah kehebatan fungsi One-Tap Audio Sharing.

Jika mahu dengar semua lagu sebelumnya. Tak perlu bersusah-susah keluarkan telefon dari poket pun. Cukup dengan menutup pembesar suara dengan tapak tangan. Magik akan berlaku nanti!

IKLAN

One-Tap Network Connection Semudah ABC

Katakan kawan-kawan datang ke rumah dan mahu bermain permainan video bersama-sama. Fungsi One-Tap Network Connection pada HUAWEI SHARE inilah penyelamat anda. Tak perlu dah nak ulang sebut password Wi-Fi berkali-kali. Cukup dengan sentuh NFC tag setiap telefon pintar pada HUAWEI router anda boleh mengakses Wi-Fi di rumah.

HUAWEI SHARE Mudahkan Pengguna Siri HUAWEI P40, Berhubung Semudah Satu Sentuhan

Dengan fungsi One-Tap Screen Projection, telefon pintar anda juga boleh digunakan sebagai alat kawalan jauh untuk TV pintar anda, malah menikmati kelebihan skrin yang lebih lebar dan imej yang lebih jelas.

Dengan HUAWEI SHARE, Tak Perlu Bawa Kunci Kereta

Apa lagi yang Huawei Share ini boleh buat? Haa.. bila anda keluar rumah, tak perlu pun nak bawa kunci kereta tu. Dengan Huawei Share, anda boleh buka kereta hanya dengan menggunakan telefon pintar. Syaratnya kenalah dekat dengan kereta. Nak kunci kereta dari jauh pun boleh, dengan telefon pintar saja.

Huawei Share ini cumalah satu langkah permulaan. Pada masa akan datang, HUAWEI dengan kerjasama rakan ekosistem yang lainnya, akan menghasilkan lebih banyak inovasi untuk pengguna merasai sendiri pengalaman ‘smart life’.

HUAWEI SHARE Mudahkan Pengguna Siri HUAWEI P40, Berhubung Semudah Satu Sentuhan

IKLAN

Gerbang Sejuta Aplikasi Dengan Petal Search Widget

  • HUAWEI sentiasa komited untuk memberikan pengalaman terhebat kepada para pengguna.
  • HUAWEI P40 PRO+ hadir dengan Petal Search Widget -Find Apps, widget terbaru yang membantu pengguna mencari aplikasi, content dan berita yang mereka mahukan di telefon pintar dengan lebih lancar.
  • Alat terbaru ini direka oleh HUAWEI untuk membolehkan pengguna mengakses dan memilih apa saja aplikasi yang belum pernah dimiliki.

Bagaimana Petal Search Widget Berfungsi

Langkah 1

Gunakan Petal Search Widget -Find Apps dalam telefon pintar Siri P40 anda. Klik Find Apps pada homescreen untuk mula.

Langkah 2

Aplikasi Petal Search Widget akan paparkan senarai aplikasi popular pilihan untuk anda muat turun. Taip saja aplikasi yang anda kehendaki pada butang carian.

Langkah 3

Berdasarkan carian anda, senarai aplikasi paling relevan akan tersenarai pada Petal Search Widget – Find Apps. Seterusnya, muat turun dari HUAWEI AppGallery, boleh juga install aplikasi dari link rasmi, jadikan versi web atau install aplikasi dari penstoran lain.

Dengan adanya One Tap Connectivity dengan Huawei Share, semuanya mudah! Untuk maklumat lanjut mengenai HUAWEI TOGETHER 2020 Campaign, sila layari https://consumer.huawei.com/my/campaign/together-2020/1-8-n/

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI