3 Sebab Huawei P40 Pro+ Lebih Baik Berbanding Telefon Pintar Perdana Pesaing

Anda yang berhajat mencari telefon pintar dengan kamera terbaik, sila hadamkan ini. Sebab inilah, HUAWEI P40 PRO+ perlu ada di tangan anda.

Sejak HUAWEI P40 dilancarkan di Malaysia, telefon pintar kelas perdana ini berjaya membuatkan penggemar HUAWEI berasa teruja. Ia hadir dengan Kamera Ultra Vision Penta yang menghasilkan fotografi terbaik untuk anda.

Siri HUAWEI P40 ini dikuasakan oleh Kirin 990 5G dan perisian luar biasa HUAWEI. Kehadiran Huawei P40 Pro+ tentunya membuatkan anda ingin tahu. Teknologi rangkaian 5G membolehkan anda merasai sendiri kepantasan internet tanpa batasan.

Tetap, anda perlu betul-betul yakin sebelum memiliki HUAWEI P40+ ini kan? Nah! 3 kelebihan HUAWEI P40 Pro+ yang anda takkan dapat jumpa dalam telefon pintar kelas perdana yang lain.

3 Sebab Huawei P40 Pro+ Lebih Baik Berbanding Telefon Pintar Perdana Pesaing

1. Kerana Ianya Dilengkapi Kamera Ultra Vision Leica Penta

Bukan saja hebat dengan kamera hadapan. Malah, HUAWEI P40 PRO+ memberi pilihan fotografi terbaik untuk anda apabila menggunakan kamera belakang.

Yang mana kamera belakang Siri HUAWEI P40 PRO+ ini juga dilengkapi dengan sistem lensa penta yang merangkumi sensor time-of-flight (ToF) dan kesan bokeh yang diperbaharui.

Dan tentunya dengan kelebihan ini menjadikan kamera belakang HUAWEI P40 PRO+ antara yang terbaik dalam kelas telefon pintar lainnya.

3 Sebab Huawei P40 Pro+ Lebih Baik Berbanding Telefon Pintar Perdana Pesaing

IKLAN

Ia mempunyai kamera utama 50MP dan kamera ultra lebar 40MP dan kamera telefoto optikal 3x 8MP dan lagi telefoto 8MP dengan 100x super zoom yang menggunakan rekaan periscope. Sensor kedalaman ToF membantu anda dapatkan fungsi ‘autofocus’, gambar potrait dan mode video yang lebih baik.

Kesemua gabungan ini menjadikan telefon pintar HUAWEI P40 Pro+ yang miliki kamera terbaik yang perlu anda miliki. Ia juga hadir dengan teknologi AI Golden Snap HUAWEI yang membolehkan anda memadamkan objek tak diperlukan dalam gambar, refleksi dan mengambil shot terbaik.

2. Kesinambungan Hubungan Dengan HUAWEI SHARE Menerusi Gabungan Pintar HUAWEI P40 PRO+

Fungsi One-Tap Share yang mudah digunakan membolehkan anda menikmati sambungan yang telus ketika menggunakan HUAWEI P40 PRO+ dan HUAWEI MateBook.

Anda juga mudah untuk memindahkan foto, video malah dokumen antara kedua perkakasan ini. HUAWEI P40 PRO+ juga boleh digunakan pada HUAWEI Matepad Pro5G.

3 Sebab Huawei P40 Pro+ Lebih Baik Berbanding Telefon Pintar Perdana Pesaing

IKLAN

Terdapat juga Multi-Device Control panel untuk mengawal pelbagai peranti yang sedang anda gunakan. Malah, ia juga mempunyai kawalan pintar yang membolehkan anda menikmati fungsi setiap peranti dengan lebih baik.

Misalnya, pengguna yang sedang mendengar HUAWEI Music dan berhampirannya ada HUAWEI Sound X, Multi-Device Control Panel akan memberi cadangan penggunaan audio pembesar suara pintar untuk kesan bunyi yang lebih berkualiti. Anda juga boleh mengawal HUAWEI Sound X dengan telefon pintar anda dengan hanya satu sentuhan. Mudah bukan!

HUAWEI MeeTime, aplikasi panggilan video yang dilengkapi dengan 1080 Full HD. Ia membolehkan setiap pengguna HUAWEI menikmati panggilan video dengan kualiti paparan gambar video yang jelas dan terang.

3. Widget Petal Search

HUAWEI P40 PRO+ telah tersedia dengan Petal Search yang membolehkan anda mendapatkan dan memuat turun sebarang aplikasi di telefon pintar. Mudahlah untuk anda merasai sendiri pengalaman terbaik menggunakan peranti HUAWEI.

IKLAN

Sebut saja aplikasi yang sentiasa anda gunakan Maybank2u, Shoppe, WhatsApp, WeChat, Facebook dan banyak lagi, semua ini boleh diperoleh dengan mudah di Widget Petal Search.

3 Sebab Huawei P40 Pro+ Lebih Baik Berbanding Telefon Pintar Perdana Pesaing

Tiga Langkah Mudah Buat Carian Aplikasi Guna Petal Search Widget

Langkah 1

Gunakan Petal Search Widget – Find Apps dalam telefon pintar Siri P40 anda. Klik Find Apps pada homescreen untuk mula.

Langkah 2

Aplikasi Petal Search Widget akan paparkan senarai aplikasi popular pilihan untuk anda muat turun. Taip saja aplikasi yang anda kehendaki pada butang carian.

Langkah 3

Berdasarkan carian anda, senarai aplikasi paling relevan akan tersenarai pada Petal Search Widget – Find Apps. Seterusnya, muat turun dari HUAWEI AppGallery, boleh juga install aplikasi dari link rasmi, jadikan versi web atau install aplikasi dari penstoran lain.

Ini adalah 3 sebab utama mengapa HUAWEI P40 PRO+ adalah salah satu peranti pilihan terbaik anda. Dengan adanya One Tap Connectivity dengan HUAWEI Share, semuanya mudah.

Untuk maklumat lanjut mengenai HUAWEI TOGETHER 2020 Campaign, sila layari https://consumer.huawei.com/my/campaign/together-2020/1-8-n/