Bukan mudah untuk melupakan dan melalui situasi putus cinta akibat kekasih curang. Ada yang memakan masa bertahun lamanya untuk merawat hati yang luka dan kecewa.Namun atas bantuan psikologi ia boleh membantu wanita yang putus cinta untuk melipakan bekas kekasih, sekaligus mempercepatkan proses pemulihan untuk meneruskan kehidupan.

Khidmat Psikologi

Inisiatif terbaru sebuah hotel di United Kingdom (UK) menawarkan khidmat psikologi bagi membantu para wanita mengatasi tekanan perasaan akibat putus cinta dengan pasangan yang curang.

Hotel Heartbreak menawarkan program mewah ‘Moving Beyond Betrayal’ selama tiga hari sebagai satu daripada cara untuk mempercepatkan proses pemulihan akibat putus cinta.

Lapor Daily Mail, pakar psikologi kaunseling dan pensyarah, Alice Haddon dari London melancarkan program tersebut pada tahun lalu yang ditujukan kepada wanita yang ingin mengubati hati luka akibat hubungan cinta yang sudah berakhir.

Hotel Heartbreak,UK Bantu Wanita Putus Cinta Lupakan Bekas Kekasih Curang!

Bantu Lupakan Bekas Kekasih

Program yang berharga 2,500 pound (RM14,189) diadakan di Barsham Barns, sebuah rumah persendirian mewah di pantai Norfolk, UK.

IKLAN

Katanya, program itu mengajar para wanita melupakan bekas kekasih mereka dan cara mengelakkan hubungan toksik pada masa hadapan.

Program itu diadakan pada Jumaat hingga Isnin dengan penyertaan maksimum lapan wanita.

Hotel Heartbreak,UK Bantu Wanita Putus Cinta Lupakan Bekas Kekasih Curang!

IKLAN

Bantu Wanita Teruskan Kehidupan

Para tetamu juga boleh menikmati beberapa aktiviti menarik termasuk pemandangan yang menakjubkan dan pelbagai menu hidangan makanan bagi memberi inspirasi serta menyembuhkan hati yang ‘hancur’.

Sementara itu, Haddon berkata, pengalaman dari program itu sedikit sebanyak memulihkan keadaan wanita yang menderita pasca putus cinta dan meneruskan kehidupan lebih bermakna.

Baca Lagi Di Sini:
Jodoh Takdir Allah, Tak Perlu Sesal Tersilap Buat Keputusan, Binalah Rumah Tangga Sebaiknya

IKLAN

Terlampau Sakit Hati, Isteri Nekad Simbah Asid Ke Muka Suami Yang Curang

Mingguan Wanita:Elok juga program macam ni, sekurang-kurangnya ia membantu wanita yang dicurangi atau putus cinta untuk cepat ‘move on’ dan mulakan hidup baru.

Sumber: Utusan, Daily Mail

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita