Setiap kali mop lantai memang kita harapkan kotoran debu pasir hilang, lantai melekit kembali bersih dan jadi licin berkilat. Namun walaupun dah mop guna pencuci lantai biasa, ia tak ‘sebersih’ dan ‘sekilat’ yang kita harapkan. Masih ada kesan kotoran dan lantai mozek pun nampak kusam.

Rupanya ada tip mudah yang kita boleh cuba untuk atas masalah ni. Iaitu hanya gunakan cecair pencuci pinggan mangkuk yang kita selalu gunakan je. Hasilnya memang ‘tip top’ dan puas hati.

Boleh cuba tip mop lantai bersih, licin berkilat seperti yang dikongsikan oleh Puan Heze Zamri ini.

Sekadar berkongsi tip nak bagi licin dan kilat tiles rumah, guna sunlight je gaisss. Buh sikit je dalam satu sudu besar kemudian bancuh laa dengan air paip selepas tu mop laa sambil dengar youtube.

Sebelum ni mop guna sabun lantai Ajax, hampir 10 kali mop debu-debu pasir masih kelihatan kesan dari renovation rumah sikit, guna sunlight sekali je terus bersinar.

Oh ye tip ni dikongsi oleh saudara ibunda yang duk KL sebab dia memang contractor cleaning services dan kebetulan dia tak cukup kakitangan untuk bantu akakcomel jadi dia share laa tip ni, thank you uncle Hussin .

IKLAN

Cuba la plak ye.
Gud luck.

Boleh beli Sunlight murah dekat sini: https://invol.co/cl97hg7

Selamat Mencuba! Semoga bermanfaat.

IKLAN

Baca Lagi Di Sini:
Cara Berkesan Hapuskan Rumpai Guna Cuka Makan & Sabun Pencuci Pinggan!

Hapuskan Rumput Liar Di Halaman Rumah, Guna Cuka & Sabun Pencuci Saja! Jimat Lagi Berkesan

Cuci Bekas Plastik Berminyak Mudah Tanggal, Guna Tips Ni Memang Menjadi!

Mingguan Wanita:Wahh memang nampak berkilat dan bersinar terus lantai mozek ni. Guna cecair pencuci sunlight je. Boleh cuba nanti bila nak mop lantai di rumah.

IKLAN

Sumber: Heze Zamri

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita

ZAMAN DAHULU BOLEH LAH NAK PERMAINKAN WANITA. SEKARANG ‘BIG NO’ Wanita hari ini PANTANG DICABAR!

Pernah diperlekehkan? Dipijak kepala? Buli atau takut berdepan masalah hidup? Dengar apa nasihat pakar. Jom sertai webinar sehari, AURA: Wanita Pantang Dicabar ini.
Klik link ini untuk daftar penyertaan: https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-aura-wanita-pantang-dicabar/ atau whatsapp : http://www.wasap.my/60196328758/DaftarAura