Hanya mampu beri RM5000 untuk 2 bulan sedangkan jutawan, bekas isteri DDNK bertanya wajarkah? Hari ini merupakan sebutan kes tuntutan nafkah anak yang difailkan oleh Hasmawatie terhadap bekas suami, Datuk Dr Nazri Khan selepas perceraian mereka.

Sebutan tuntutan nafkah anak ini adalah untuk anak tunggal mereka, Haykal yang sudah meningkat remaja.

Hanya Mampu Beri RM5000 Untuk 2 Bulan Sedangkan Jutawan

Namun apa yang menjadi persoalan padanya ialah jutawan pelaburan saham yang terkenal dengan tagline, tak hensem tak apa, janji kaya ini memaklumkan hanya mampu membayar RM5000 saja untuk tempoh dua bulan. Ini bermakna sebulan, kemampuannya membayar hanyalah RM2500 sahaja untuk nafkah anaknya itu.

Disebabkan itu, dirinya telah berkongsi luahan hatinya di fb milknya, Atielia Dr Sams mengenai sebutan kes tuntutan nafkah anak yang berlangsung pagi tadi.

Tulisnya :-

Sebagai seorang jutawan, dua bulan nafkah anak hanya mampu beri RM5k, wajarkah?

Tambahnya lagi:-

Apakah tanggungjawab seorg bapa kepada seorg anak apabila berlaku perceraian?

Hanya Mampu Beri RM5000 Untuk 2 Bulan Sedangkan Jutawan, Bekas Isteri DDNK Bertanya Wajarkah?Jika kita semua fahami, apabila disebut jutawan, individu berkenaan mestilah seorang yang kaya raya dan mempunyai banyak duit.

IKLAN

Pastinya RM5000 nilai agak kecil kerana ada kalanya membeli beg tangan berjenama saja sudah cecah ratusan ribu. Itu belum lagi penyewaan kapal layar yang pasti nilainya bukan sedikit.

Tidak pasti apa ceritera yang cuba diskripkan tetapi perceraian adalah antara seorang lelaki dan perempuan yang sudah tidak sehaluan lagi. Bahkan perceraian itu dibenarkan dalam islam. Tapi jangan sesekali “memangsakan anak” untuk kepuasan hati kita sendiri.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI: “Doakan Rezeki Haykal”, Bekas Isteri DDNK Pohon Doa Semua Untuk Sebutan Tuntutan Nafkah Anak

Tak Mahu Terus Bersedih, Bekas Isteri DDNK Mula Buat Tuntutan Di Mahkamah. Dimulai Hadhanah

Hari ini kita mungkin masih mampu tetapi suatu hari kita tidak tahu roda berpusing di mana.

Hari ini kudrat kita mungkin masih kuat, tapi kita tidak tahu apa ujian akan terjadi di masa-masa akan datang.

Orang akan sentiasa menyanjung saat kita memiliki kemahsyuran dan kekayaan tapi jika suatu hari Allah menariknya, kita tidak tahu!

IKLAN

Paling utama, jangan sampai bermusuh dengan anak sendiri.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

JEANS BURUK JANGAN BUANG, SERTAI KELAS JAHITAN MW & EPAL

Hanya Mampu Beri RM5000 Untuk 2 Bulan Sedangkan Jutawan, Bekas Isteri DDNK Bertanya Wajarkah?Jom daftar sekarang!!! KELAS JAHITAN KREATIF

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

IKLAN

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag

Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag

Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif

#sewingworldgallery

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI