Nama usahawan, Hafiz Mahamad tidak perlu diperkenalkan lagi. Selain sentiasa mendahulukan dan memenuhkan impian isterinya, Syafikah Aina, dirinya sering berkongsi rezeki dengan pekerja dan orang ramai. Ini termasuklah menyediakan bas untuk warga kota pulang ke kampung halaman baru-baru ini. Tak hairanlah, rezekinya sentiasa dimurahi kerana sikap baik hatinya itu.

Jika sebelum ini dirinya membawa 20 orang staffnya menunaikan umrah dan atas doa-doa mereka ini, terkini, sekali lagi Hafiz Mahamad membuat kejutan yang tidak disangka-sangka di mana dirinya mengumumkan membawa kesemua staff termasuk pekerja di Ainaa Beauty seramai 120 orang menunaikan umrah pada Januari awal tahun hadapan.
Dalam video dimuat turunkan sebentar tadi, Hafiz mengakui agak sebak mengumumkan hal ini kepada semua pekerja-pekerjanya.

Bermula dari mengumumkan hal ini, dirinya mula memanggil satu persatu nama. Bagi staff suami isteri, kedua-duanya dibawa pergi. Tidak kira pangkat atau jawatan termasuk pemandu bernama Abe yang menjaga mak ayah dan adik beradik selama ini, semuanya diumumkan satu persatu.

Lebih mengujakan, seorang dari pekerjanya, Man yang tidak sampai sebulan bekerja turut dibawa bersama, tanda Allah sudah memanggil, kata Hafiz lagi. Tindakannya itu membuatkan pekerja berkenaan menangis kerana sebak dan pastinya tidak menyangka walau tidak sampai sebulan bekerja, rezeki Allah bersamanya.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

IKLAN

BACA SINI :- Lelaki Ini Taja 5 Bas, Bantu Mereka Yang Tiada Duit Balik Kampung

Wakafkan Van Jenazah, Tak Sangka Jadi Kenderaan Terakhir Kawan Baik Sendiri

IKLAN

Tersangkut Dalam Banjir, Susu Pampers Anak Tinggal Sikit, Jadi Asbab Bantu Orang Lain

Kata Hafiz, “ini semua hasil support awak. Saya takkan lupa diri & sia siakan itu. Senyuman mereka, itu semua hasil doa & support awak.

IKLAN

Menyedari tidak semua boleh dibawa serentak kerana operasi syarikat perlu diteruskan, dirinya mengakui bagi staff Ainaa Beauty akan dibawa selepas-selepas itu hingga kesemua 120 orang dapat menunaikan ibadah umrah tahun hadapan.

Baginya, berkongsi rezeki yang Allah berikan adalah satu nikmat kerana tanpa mereka semua, kejayaan tak akan dapat dicapainya.

@hafizmahamadSebak saya nk sampaikan ni pada semua staff 💙♬ Penenang Hati – Instrumental – Asraf Studio

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI