Dipercayai mampu meningkatkan pengeluaran antibodi untuk cegah Covid-19, susu lembu jadi rebutan di Jakarta, Indonesia.

Rupanya orang ramai sanggup bersesak-sesak mendapatkan susu Bear ini kerana mempercayai khabar angin tersebut.

Namun akhirnya pihak berkuasa tampil menjelaskan situasi sebenar kerana susu Bear ini memiliki khasiat seperti susu lain juga.

DiPercayai Meningkatkan Pengeluaran Antibodi Untuk Cegah Covid-19

Satu jenama susu lembu menjadi rebutan orang awam di Indonesia hujung minggu lalu, susulan khabar angin ia dapat meningkatkan pengeluaran antibodi bagi mencegah jangkitan Covid-19.

Portal media Jakarta melaporkan beberapa video yang tular di Indonesia menunjukkan orang ramai berasak dan berebut untuk mendapatkan susu Bear keluaran Nestle itu di sebuah pasaraya di Tangerang.

Susu Lembu Jadi Rebutan

Permintaan yang naik mendadak membuatkan harganya meningkat sehingga 50,000 rupiah Indonesia (RM14) dari harga asalnya 9,000 rupiah (RM2).

Nestle memaklumkan mereka tidak dapat berbuat apa-apa mengenai kenaikan harga tetapi berjanji akan memastikan bekalan yang berterusan di pasaran.

Baca Juga Di Sini:

IKLAN

16 Tahun Susun, Simpan Barang Dapur Begini, Sekeluarga Mudah Jadinya

Resepi AYAM MASAK MERAH Simple, Tak Letak Santan Atau Susu Cair Tapi SEDAP!

Amal Minum Fresh Milk + Kurma + Oat + Madu Petua Banyakkan Susu Badan

Manfaat Sama Seperti Susu Biasa

Persatuan Perubatan Indonesia dalam kenyataannya menegaskan susu itu memberi manfaat yang sama seperti susu biasa, dan tidak akan membantu mengelakkan jangkitan Covid-19.

“Teruskan jika anda ingin minum susu Bear atau mana-mana susu tepung.

IKLAN

Tidak ada apa yang membezakannya dengan susu lain,” kata Ketua Pasukan Petugas Khas Covid-19, Zubairi Djoerban.

Tambahnya, untuk mendapatkan manfaat pemakanan yang lengkap, adalah lebih baik jika orang ramai makan sayur-sayuran, buah-buahan dan tidak hanya minum susu semata-mata. – Awani

Mingguan Wanita : Selain susu, anda tetap perlu mengamalkan pemakanan seimbang bagi menjaga kesihatan. Selain itu perlu menjaga SOP bagi mengelak Covid-19.

Sumber: Awani

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

DiPercayai Meningkatkan Pengeluaran Antibodi Untuk Cegah Covid-19, Susu Lembu Jadi Rebutan

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

DiPercayai Meningkatkan Pengeluaran Antibodi Untuk Cegah Covid-19, Susu Lembu Jadi Rebutan

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI