Tak dinafikan soalan berkaitan ‘anak’ seringkali diajukan selepas pasangan mendirikan rumahtangga. Seperti bila nak dapat anak, jumlah bilangan anak, bila nak tambah anak dan sebagainya.

Selebriti Diana Danielle Beeson,30 juga menerima ‘tempias’ soalan sebegini dan ternyata ibu kepada dua orang cahaya mata ini mempunyai jawapan serta pendiriannya yang tersendiri.

Pelakon filem ‘Hanyut’ ini ada menjelaskan dalam perkongsian di Instagram beliau baru-baru ini.

Anak-Anak Masih Perlukan Bimbingan

Bagi Diana, meskipun anak-anaknya secara luaran semakin membesar namun, fasa peringkat ini masih perlukan bimbingan, tunjuk ajar, nasihat dan perhatian daripadanya selalu.

“Anak dah besar tambah la lagi sorang”

“Yes betul anak yang kedua pun dah 6 tahun, tapi bagi D nilah usia diorang perlukan bimbingan dan input setiap masa sebelum melangkah ke fasa remaja. “

“Nampak saja “besar” tapi masih nak pelukan, nak manja, nak kita explore dan explain soalan-soalan yg makin rumit, makin “deep”. Curiosity mencanak, personaliti makin terbentuk, makin pandai counter point kita, makin nak berkawan dan mengenali dunia luar.”jelasnya.

IKLAN

Ikut Kemampuan Diri

Bukan itu sahaja, Diana juga menganggap mempunyai anak adalah satu amanah yang perlu dijaga sebaiknya dan untuk tambah anak juga memerlukan kemampuan dari segala aspek seperti mental, emosi dan masa dan bukan kewangan semata-mata.

“D tak nampak itu sebab untuk tambah dan tambah. Sorang pun dah amanah seumur hidup. So kita ikut pada kemampuan yang bukan hanya dari segi duit tapi mental, emosi dan masa.”

“The right time will come if and when we feel it should happen. Working moms lagi la fikir lebih. Tak nak baby baru membesar dengan orang gaji, dengan cikgu taska saja.”

Bagi pelakon ini lagi, dia mahu menjadi mak ayah yang boleh menjadi sumber rujukan dan tunjuk ajar buat anak-anaknya.

IKLAN

“That’s not why we want to have kids.. I want to be the parent, I want to be their guide and point of reference. Till now – i’ve got a lot more parenting to do. Even with myself Share your thoughts

Begitulah pendirian dan jawapan selebriti ini apabila diajukan soalan mengenai ‘tambah anak’. Diana Danielle mendirikan rumahtangga dengan pelakon Farid Kamil pada 2012. Pasangan bahagia ini dikurniakan dua orang cahayamata Muhammad,8 dan Nur Aurora,6.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Danielle (@dianadanielleb)

Baca Lagi Di Sini:
Farid Kamil Dimata Diana Danielle, Miliki Hati Yang Lembut, Suami & Ayah Yang Terbaik!

IKLAN

Ini 8 Perkara Yang Mak Ayah Kena Pertimbangkan Dulu Sebelum Rancang Nak Tambah Anak

“Bersalin Tapi Serahkan Urusan Anak Pada Orang Tua.” Tanda Anda Belum Layak Tambah Zuriat

Mingguan Wanita:Ada benarnya apa yang dikongsikan oleh Diana Danielle ini. Anak merupakan satu amanah. Soal tambah anak perlu mengikut pada kemampuan yang bukan hanya dari segi duit tapi mental, emosi dan masa.

Sumber: Instagram Diana Danielle

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita