Sumber Foto : Ihsan Bizmilla

Wang ringgit bukan ukuran, Mila iklas bertitik tolak atas kasih sayang seorang sahabat. Terharu sungguh dengan nilai persahabatan antara Mila Jirin dan Datin Seri Heliza Helmi.

Benarlah kawan baik adalah lambang bahawa hidup kita dikelilingi dengan kasih-sayang, kegembiraan dan rencah warna. Mempunyai kawan baik juga merupakan salah satu rezeki yang tak ternilai.

Wang Ringgit Bukan Ukuran, Mila Iklas Bertitik Tolak Atas Kasih Sayang Seorang Sahabat

Wang Ringgit Bukan Ukuran

Seperti yang diketahui ramai, baru-baru ini penyanyi dan juga usahawan berjaya, Mila telah sudi menaja majlis resepsi rakan baiknya Heliza Helmi dan suami Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman.

Pemilik Bizmilla Wedding Centre ini juga percaya nilai hadiah majlis resepsi untuk teman baiknya itu tidak boleh diukur dengan wang ringgit.

Majlis yang berlangsung 22 Januari lalu di Bizmilla Grand Ballroom, Eco Sanctuary, Selangor khabarnya dianggarkan menelan belanja puluhan ribu ringgit.

“Hadiah dan nilai  majlis resepsi ini tidak boleh dibandingkan dengan usia persahabatan kami yang sudah mencecah 15 tahun.

“Apa yang saya berikan bertitik tolak atas kasih dan sayang seorang sahabat.

“Kebetulan saya menjalankan empayar perniagaan perkahwinan ini sejak tahun 2013, jadi tak salah saya hadiahkan sesuatu yang dekat di hati untuk insan disayangi,” ungkap Mila.

Terkejut Undangan Perkahwinan Heliza

Wang Ringgit Bukan Ukuran, Mila Iklas Bertitik Tolak Atas Kasih Sayang Seorang Sahabat

Mila juga pada awalnya tidak mengesyaki rakan baiknya itu akan berkahwin. Dan terkejut apabila mendapat undangan majlis persandingan menerusi aplikasi WhatsApp.

“Pada awalnya Heliza menghubungi bertanyakan mengenai kekosongan mana mana dewan Bizmilla yang ada untuk digunakan pada 1 Januari lalu.

IKLAN

“Cuma ketika itu, saya tidak syak dan tahu mengenai cerita sebenar yang dia akan berkahwin. Ketika ditanya mengenai dewan kosong untuk tarikh berkenaan, saya pun tak tanya beriya iya ia diperlukan untuk majlis siapa.

“Cuma permintaan itu tak dapat dipenuhi sebab enam dewan yang ada sudah penuh. Saya pun seperti kebanyakan lain  yang tidak tahu dia akan berkahwin pada tarikh itu. Jadi perbualan kami terhenti di situ.

“Selang beberapa hari, saya dikejutkan dengan  undangan majlis persandingannya melalui kiriman WhatsApp. Saya antara sahabatnya yang amat gembira dengan berita tu. Masa itu gembira saya bukan kepalang sampai lupa nak tak tanya dengan siapa dia akan berkahwin,” sambungnya.

Wang Ringgit Bukan Ukuran, Mila Iklas Bertitik Tolak Atas Kasih Sayang Seorang Sahabat

Tekad Mahu Hadiahkan Majlis Resepsi Untuk Pengantin

Dengan rasa rendah hati, Mila juga menjelaskan dia bertekad untuk menghadiahkan sebuah majlis resepsi buat Heliza dan suami.

“Saya imbas kembali kenangan pada tahun 2019, dia ada anjurkan majlis bersama peminat di salah satu dewan Bizmilla.

“Masa itu saya sempat berseloroh kepadanya. Saya kata, kalau dia kahwin, syarikat saya wajib uruskan majlis dan jadi lokasi persandingan.

IKLAN

“Cuma ketika itu, dia mungkin ingat apa yang saya katakan hanya bersifat sekadar syarat pertuturan semata mata. Tapi jauh di sudut hati saya, kata kata itu sebenarnya serius dan mahu dijadikan kenyataan.

“Alhamdulillah, hasrat saya Allah makbulkan. Saya bersyukur dapat memberi sedikit kegembiraan dan meraikan sahabat saya ini,” ungkap Mila.

Menarik Lagi : Heliza, Adiknya Kongsi Pegalaman Pesakit Covid-19 “Alhamdulillah ALLAH Hari Ini Masih Pinjam Nyawa”

‘Mama Abah Ada Di Mana Mana..’ Gelagat Ibu Ayah Heliza Helmi Mencuit Hati

Heliza Sangat Pemurah & Tidak Berkira

Wang Ringgit Bukan Ukuran, Mila Iklas Bertitik Tolak Atas Kasih Sayang Seorang Sahabat

Secara jujurnya, Mila menjelaskan pada awalnya hadiah yang ingin diberikan berkali kali ditolak Heliza kerana dia berasakan tidak layak menerimanya.

“Namun, saya teringat kata kata yang dia sering ungkapkan andai dberi hadiah tetapi saya menolaknya. Heliza akan cakap, Rasulullah tidak pernah menolak hadiah pemberian sahabatnya.

IKLAN

“Saya turut menggunakan modal kata kata yang sama dan dia akhirnya bersetuju. Saya tak anggap ini sebagai tajaan, tapi lebih kepada hadiah kahwin,” sambungnya.

Selama bersahabat dengan Heliza, Mila memberitahu, penyanyi itu sangat pemurah dan tidak berkira.

“Cuma selama ini, sikap pemurahnya menghadiahkan itu ini, tak pernah saya kongsikan kepada umum. Malah saat  mula  ingin berhijrah dan berhijab, saya banyak berhubung dengannya dan dia memberikan banyak input berguna agar kekal istiqamah.

“Dia juga terus memberikan saya beberapa helai tudung dan jubah. Hubungan kami ini jauh di mata tapi dekat di hati.

Kami memang jarang berjumpa disebabkan kekangan masa masing masing. Tetapi kami kerap berhubung melalui WhatsApp, rakaman suara dan juga telefon sambil bertanya khabar serta bertukar pendapat.

“Tak ketinggalan kami pasti sering mendoakan antara satu sama lain. Tambahan sewaktu ‘lockdown’, dia banyak menyokong perniagaan saya. Dia juga membantu saya dalam mempromosikan produk dan perkhidmatan Bizmilla di media sosial beliau secara percuma,” akhiri Mila.

Mingguan Wanita : 

Sumber Foto : Ihsan Bizmilla

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita