Deko Rak TV Bajet Minimum, DIY Tak Guna Drill Pun Jadi

Deko rak TV ini antara tumpuan utama bila mana masuk ke ruang tamu. Sebab ia jadi tumpuan mata, pentinglah untuk pemilik mengambil kira dekorasi untuk mencantikkan bahagian itu.

Bagi Nur Farhana, dia tak memerlukan modal yang besar untuk dapatkan rak TV idaman. Guna deko bajet minimum saja. Paling penting kreatif.

Ini perkongsiannya,

Deko Bajet Cara Saya

Saya nak share sikit hasil deko rak saya yang diberi nafas baru tanpa menggunakan drill. Saya just guna super glue gel dengan glue gun saja sebab itu je pun yang ada kat rumah. Idea saya cedok sikit-sikit daripada pinterest.

Alhamdulillah rasa puas dapat deko macam yang kita impikan tapi dengan bajet yang minimum. In shaa Allah next nak letak kaki pula untuk rak ni (perlu ada drill).

Semoga dapat memberi manfaat kepada kawan-kawan.

Barang-barang dari:
Shopee
Ikea
Kaison
Mr Diy

Deko Rak TV Sebelum

Selepas Deko

The result. Actually terpulang kepada individu. Ada orang dia suka letak rattan box je. Dan ada orang suka lekatkan mirror. Ada juga yang suka letakkan decoration kat setiap rak tu.

Close Up

Pandangan Dari Sudut Tepi

Begini Proses Deko Rak TV

Saya beli 8 keping design panel macam dalam gambar ni, 8 keping lagi plain board saja.

IKLAN

Guna super glue untuk lekatkan.

Storage box ukuran 33x38x33cm. Perlukan 8 juga.

Nanti kena lekatkan panel dekat storage box tu.

After lekatkan guna glue gun.

Antara Hiasan Lain

Pasu from kaison.

IKLAN

Frame wall from ikea. Beli size A3. Fiskbo nama dia. Set of 3 poster from shopee, size A3 juga.

Shelving unit ni from shopee. Rak ni macam ala-ala ikea and rasa ukuran pun sama. Tapi harga jauh lebih murah.

Panel board from shopee. Untuk panel ni, saya mintak seller custom size ikut ukuran rak (33.5cmx33.5cm). Design ada macam-macam boleh pilih je. Actually, panel ni ialah hanging room divider. Tapi saya taknak hanging so saya jadikan panel ni untuk cantikkan rak saya.

Furniture handle & knob from shopee. Search je ada macam-macam jenis ikut suka design yang macam mana.

IKLAN

Storage box from ikea. Drona nama dia. Ada macam-macam design and corak. Storage box ni memang size dia dah fit dengan rak tu.

Cedok sikit idea from pinterest. Search je “Kallax Hack”.

Sumber/Foto : Nur Farhana

DIY sorok wayar TV dengan bajet murah saja, semudah ABC.

‘Rumah buruk, impian melangit’ Bertahun cantikkan kediaman kampung guna bahan terpakai.

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Deko Rak TV Bajet Minimum, DIY Tak Guna Drill Pun Jadi

Simpan Kira-kira Dan Urus Kewangan, Silap Urus Bisnes Lingkup

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-kira-kira-dan-urus-kewangan-silap-urus-bisnes-lingkup/

Deko Rak TV Bajet Minimum, DIY Tak Guna Drill Pun Jadi

Bisnes Kencang Di Shopee Bersama Coach Zul Dan Master Noorul

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/bisnes-kencang-di-shopee-bersama-coach-zul-dan-master-noorul/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita