Nak minta duit pun serba salah, tetapi kalau diam si dia buat tak tahu. Itu belum lagi nak guna duit untuk keperluan sendiri, cuma duit nak beli keperluan dapur. Nak kenyangkan perut keluarga juga. Memang payah!

Ada segelintirnya Dah macam pengemis pula bila mintak duit kat suami sendiri. Lebih sedih kalau isteri itu ada dalam situasi cerita saudara Firdaus Shakirin ini.

Bila meletakkan dia di rumah, itu tandanya kita mampu.

Mampu untuk menanggung isteri yang tiada punca pendapatan. Mampu untuk memberi isteri apa yang dimintanya, mampu untuk memenuhi apa yang dihajati oleh seorang isteri.

Tuntutan Isteri Itu Sederhana

Dia tak pernah mintak sesuatu yang melebihi kemampuan suaminya. Dia juga sama seperti isteri-isteri yang lain di luar sana, yang teringin nak beli sesuatu untuk dirinya sendiri. Alat mekap, pakaian, perhiasan, makanan or kelengkapan-kelengkapan lain yang dia nak guna ataupun nak makan.

IKLAN

Kalau Suami Tak Hulur, Mana Dapat Penuhkan Keinginan

Bukan membazir, bukan mengada-ngada.

Tapi dia tiada pendapatan, tiada duit, tiada apa-apa dalam handbag melainkan jika suami hulur or bagi duit kepadanya dan bila suami bagi, dia akan mengutamakan keperluan keluarganya dahulu tapi itu tidak bermakna dia melupakan apa keinginannya.

IKLAN

Dia tetap nak, cuma dia tak ingin bersuara takut-takut suami kata tak bersyukur dengan pemberian suami.

Kalau kerja pun kita tak bagi, nak berniaga pun tiada modal, jadi ejen atau dropship pun kita larang, maka bila la agak-agaknya dia dapat beli apa yang dia nak, apa yang dia hajati, apa yang dia teringin.

IKLAN

Hulur lebih atau tanya isteri apa yang diingininya. Jika ianya terlalu sukar untuk dipenuhi, maka terangkan pada dia, fahamkan dia. Jika ianya mudah untuk dipenuhi, maka tunaikan keinginan si isteri sekadar kemampuan yang ada.

InsyaAllah, tak akan miskin suami yang tak berkira dengan si isteri.

MW : Kasihan pada isteri yang sampai terpaksa minta duit belanja dekat suami, tapi suami buat endah tak endah saja.

Baca sini : Sudahlah tengking isteri dalam pasaraya, tinggalkan kaunter tak bagi duit belanja.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI