Bila pasangan curang dan menduakan pasangannya, tentu kita akan terfikir apa tak kena dan kurangnya pasangan yang sanggup susah payah selama ini. Apa lagi yang tak cukup dan perlu pasangan buat sampai boleh menduakan.

Mungkin setiap pasangan yang curang ini ada alasan tersendiri yang kadang-kadang tak boleh diterima dek akal. Jawapan sesetengah pasangan yang curang ini mungkin sebab orang lain berjaya mengisi kekosongan atau asalnya hanya sekadar suka-suka.

Begitulah, bila nak curang mcam-macam alasan yang diberikan. Tapi ingat, sekali pasangan itu curang, tak mustahil pasangan akan lupa Takutnya lebih teruk terus hilang sayang dan kepercayaan pasangan.

Orang yang curang dengan pasangan bukanlah orang yang bertanggungjawab. Ya, itulah jawapan yang diberikan oleh Firdaus Shakirin dalam perkongsiannya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Curang Itu PILIHAN Bukan Satu Kesilapan, Jangan Mudah Memaafkan!

Pasangan Pernah Curang, Macam Mana Nak Kembalikan Kepercayaan Yang Hilang?

Info Lebih Menarik DI SINI

Apa Tak Kena Dan Tak Cukup lagi?

Bila orang yang kita sayang curang,

IKLAN

Hati hancur, kepercayaan lebur.

Dia punya sakit tu, menusuk ke lubuk hati yang paling dalam sekali. Persoalan demi persoalan, satu-satu muncul di fikiran…

“Apa lagi yang tak cukup dan aapa lagi yang tak kena. Apa lagi yang tak puas hati dan apa lagi yang tak dapat lagi…”

Hampir sepenuhnya dah dicurahkan segala-galanya dan hampir semuanya dah diberikan setiap apa yang diminta. Diri mula tertanya dan mencari di mana sebenarnya salahnya.

Berhenti seketika daripada mencari jawapan atau kesalahan.

IKLAN

Siapa Dia Sebenarnya

Bila orang yang kita sayang curang, itu bermakna Allah nak tunjuk dia tu siapa sebenarnya. Orang yang kita sayngg sepenuh hati, kita percaya setiap gerak gerinya, orang yang kita sanggup berkorban jiwa dan raga kita untuk dirinya sebenarnya ialah orang yang tak layak dapat semua tu pun dari kita.

Dia tak menghargai kita, dia tak nampak apa yang kita dah buat untuknya.

Kalau dia hargai dan dia nampak, sudah tentu dia tak akan curang. Ubah pemikiran dan mentaliti yang setiap kali orang curang, kita pulak menyalahkan diri sendiri, banyak salah, tak cukup baik, banyak kelemahan, kekurangan dan sebagainya.

Tahukah anda…
Orang yag curang akan mencari seribu satu alasan untuk menyalahkan orang lain dengan perbuatannya. Dia tidak pernah duduk berbincang, tak pernah ingin bersemuka, dia tak pernah membicarakan sesuatu dari hati ke hati dan apa yang dia buat ialah dia curang dan dia menyenaraikan keburukan kita daripada kebaikan kita.

IKLAN

Orang yang curang dengan pasangan ni bukanlah seorang yang bertanggungjawab.

Mingguan Wanita : Betul. Moga jadi pengajaran dan jangan sampai tersalah langkah. Apa lagi yang kita nak, bersyukurlah sebab pasangan yang kita ada ini sanggup kongsi susah payah bersama.

Sumber: Firdaus Shakirin

Bangkit Wanita Mingguan Wanita
Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI