‘Cukup..’ Ibu Acap Minta Rakyat Malaysia Sedekahkan Ayat Kursi Malam Ini

Atas permintaan ibu Acap, Siti Maznah Khamis, 58 malam ini mak ayah sekalian, sedekahkanlah ayat Kursi untuk anaknya yang hilang di Gua Tempurung sejak 23 March lalu.

Saya minta sangat rakyat Malaysia tolong sedekahkan ayat Kursi untuk Mohammad Ashraf malam ini, sekali pun cukuplah.” Itulah permintaan ibu Acap yang redha dengan dugaan kehilangan anak kelima dari tujuh beradik itu,

Setelah 25 hari pelbagai usaha dilakukan dalam mencari anaknya itu. Namun masih belum ditemui jejaknya, dan akhirnya ibu ini aku dengan ketentuanNya.

Apa-apapun terserah kepada Allah SWT selepas kita berusaha berhempas pulas, meredah hutan belantara, menuruni sungai, melalui bukit, gua semua sekali.”

Cukup dah, kami rasa usaha itu sangat-sangat besar untuk mencari anak saya. Di mana nokhtahnya itu hanya Allah yang tahu. Kita memang tiada daya dan tidak tahu nokhtahnya di mana dan kita akan terus berdoa.”

IKLAN

Acap tidak pernah hilang. Dia sentiasa ada cerita-cerita menarik dan cerita yang baik-baik selama dia mengikuti semua sekali aktiviti.”

Baik di Lombok, Indonesia atau Sabah dan dekat mana-mana sekalipun, dia memang baik dan memang suka cerita dan gembira. Bila balik (mendaki) tiada yang cerita sedih.”

Biar Benarkan Orang Kampung Yang Cari

Sebagaimana yang dikongsikan oleh Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamarudiin, penduduk kampung meminta agar mereka dibenarkan mencari Acap dengan cara mereka sendiri.

Kita diberitahu kes yang sama pernah berlaku sebelum ini. Penduduk kampung berjaya mencari orang yang hilang menggunakan cara mereka.”

Penduduk di sini meminta orang awam yang bukan penduduk keluar seketika dari kawasan berkenaan.”

IKLAN

Pada prinsipnya, pihak PDRM dan Jabatan Bomba dan Penyelamat bersetuju untuk tangguhkan, cuma kena bincang bila dan berapa hari nak ditangguhkan. Dan yang penting bincang dengan persatuan penduduk di sini untuk fahamkan operasi pencarian mereka.”

Kita kena bersiap sedia sekiranya apa-apa terjadi dan sudah sedia berikan pertolongan sokongan.”

IKLAN

Terima Kasih Sukarelawan..

Kata ibu Acap lagi, keluarganya tidak melupakan usaha sukarelawan di setiap pelosok negara yang terlibat dalam misi pencarian anaknya itu.

Untuk pejuang dan sukarelawan yang mencari yang kata tidak didendang, saya doakan untuk terus tabah dan bertahan dalam usaha mencari Acap.”

Saya juga mengucapkan terima kasih, tidak terbalas saya dan keluarga atas jasa kepada semua yang susah payah turun melihat dan menyelesaikan keadaan dan meneruskan usaha ini,”

Sumber/Foto : Sinar Harian, Mstar, AstroAwani, Kosmo

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI