Bau najis kucing, buat kita ‘hangin’ je, cari merata tempat tak pula jumpa. Itu kalau jenis kucing yang suka berak tempat tersembunyi. Satu hal pulak kan!

Ada juga bau najis kucing yang datang dari rumah jiran yang pelihara. Angin lalu yang membawa bau-bau itu jadikan kita rasa ‘loya’ dan menusuk hidung. Kadang, ingat itu dari kawasan rumah kita pula.

Kalau pemilik kucing yang guna pasir khas mungkin tidaklah berbau. Tapi bila kucing stray cat yang tiada pemiliknya. Mahunya buang merata-rata. Nak-nak kalau itulah tempat yang dah biasa dijadikan ‘port’ untuk berak.

Bagaimana nak hilangkan bau najis kucing ni? Mak-mak boleh cuba kaedah yang dikongsikan ini. Mungkin boleh membantu.

Baca Artikel Menarik Di Sini: Petua Elak Kucing ‘Membuang’ Merata-rata, Guna 2 Bahan & Sembur Saja!

Demi Sebuah Almari Pakaian Kucing, Wanita Ini Sanggup Berhabis RM14,000

IKLAN

 

Bau Najis Kucing, Guna Arang

Bau inilah yang boleh membuatkan tuan rumah, jiran dan tetamu datang rasa kurang selesa. Ada satu cara yang mudah untuk menyerap bau tersebut tanpa perlu nak berbelanja besar. Bahan yang digunakan hanyalah arang.

Caranya ialah letakkan sebekas arang di sebelah tandas kucing kita. Arang memiliki fungsi penyerapan yang sangat luar biasa iaitu dapat menyerap pelbagai jenis kuman dan juga bakteria yang menyebabkan bau busuk di udara.

IKLAN

Cara Paling Mudah & Jimat Hilangkan Bau Najis Kucing Guna ARANG Saja!

Anda hanya perlu meletakkan sebekas arang di sebelah litter box mereka. Kemudian, buat lubang pada bekas arang untuk ia menyerap bau kurang enak itu.

Mingguan Wanita : Cara paling senang dan jimat belanja. Guna arang saja.

IKLAN

Kredit: norliza hani
Sumber: Akakpesan

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita