Tabung adik beradik. Sekarang ini semuanya di hujung jari saja. Nak menabung tak perlu nak keluarkan duit dan simpan pada tempat-tempat tertentu. Sebab sekarang ini boleh saja menabung dalam bank.

Begitu juga kalau nak berkongsi hadiah atau rezeki dengan mak ayah, boleh buat tabung adik beradik. Di sinilah baru nampak komitmen adik beradik mengikut kemampuan masing-masing.

Rupanya di Maybank2u bukan kita saja boleh ‘create’ tabung untuk simpanan tapi boleh ajak adik beradik sekali menabung. Contohnya bila berhasrat untuk berkongsi rezeki dengan mak ayah atau juga untuk sesuatu hasrat dan hadiah buat seseorang.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Panduan Mudah Menabung, Sesuai Buat Anda Yang Susah Nak Menyimpan, Pasti Jadi!

Pakar Ini Kongsi Cara Betul Menabung Duit, Kalau Tak Menyimpan, AKAN HABIS!

Tabung Adik Beradik, Guna MAE Paling Mudah

Perkongsian daripada Herni Henry ini boleh dijadikan rujukan dan panduan buat adik beradik yang nak berkongsi rezeki atau perancangan untuk berikan pada mak ayah.

Bila jadi anak sulung, macam jadi ketua kelas pun ada. Kami ada 5 orang beradik, tapi seorang mak ayah dah bagi makcik. So sekarang kami tinggal 4 orang lah kan.

Alhamdulillah berjaya beli rumah untuk mak ayah, sebulan kami kongsi bayar RM380 seorang. Kami ada 4 orang jadi total kami bayar rumah RM1520. Alhamdulillah semoga saya dan adik- adik saya dilipatgandakan rezeki.

IKLAN

Selain itu, kami memberi duit belanja juga kepada mak ayah. Walaupun tak banyak ikut kemampuan masing- masing. Mak bagi lain, bapa pun bagi juga. Alhamdulillah semoga semuanya diberkati.

Ingat lagi, masa mak nak pergi umrah dahulu, kami berempat diketuai oleh saya planning kongsi duit lah juga untuk hantar mak pergi umrah. Sebenarnya, bukan apa saya libatkan adik- adik saya supaya mereka diberkati rezeki dan sentiasa dilipatgandakan rezeki.

Sebenarnya, masing-masing ada komitmen juga. Ada yang struggle ada yang okay. Tapi bila fikir balik mak ayah hidup dengan kita pun kita taktau sampai bila kan?

Dulu mereka besarkan kita susah payah. Jadi ada rezeki sedikit sebanyak kita berkongsi.

Bukan senang jadi anak sulung, kadang- kadang bergaduh juga ni kami adik beradik. Tapi itulah, kena kuat semangat.

IKLAN

Jangan lupa mak ayah ada bahagian masing- masing. Insya Allah makin berlipat ganda rezeki nanti. Aishemen macam penceramah pula.

Semoga berjaya impian kami hantar mak dan bapak pergi umrah. Pelan- pelan kayuh lah kan. Saling bantu membantu.

CARA BUAT TABUNG DI MAE

1. Pergi ke laman MAE
2. Tekan HOME
3. Pilih simbol TABUNG
4. Tekan create TABUNG
5. Pilih category
6. Tekanlah what you are saving for
7. Nanti tekan tempoh masa
8. Add friend untuk tabung sekali, pastikan dia pakai Maybank lah dan ada save dalam contact kita
9. Nanti just confirm. Lepas check masa dan monthly payment
10. Done

Cara Buat Tabung Adik Beradik Di MAE, Kongsi Rezeki Realisasikan Impian Mak Ayah
.

Cara Buat Tabung Adik Beradik Di MAE, Kongsi Rezeki Realisasikan Impian Mak Ayah
.

IKLAN

Cara Buat Tabung Adik Beradik Di MAE, Kongsi Rezeki Realisasikan Impian Mak Ayah

 

Mingguan Wanita : Lepas ni bolehlah lantik salah seorang adik beradik untuk create tabung simpanan. Duit tu bolehlah untuk beli hadiah atau suprise untuk mak ayah. Moga bertambah rezeki keluarga. Aamiin.

Sumber: Herni Henry

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI