Blake “the hero” kembali bertugas, ada tertidur kepenatan. Unit K9 jadi tumpuan ramai. Terima kasih atas jasa ini. Hari ini memasuki hari ketujuh operasi mencari baki mereka yang dilaporkan hilang dalam tragedi  tanah runtuh di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm, Gohtong Jaya Jumaat lepas, 16 Disember 2022 jam 2.42 pagi.

Diberitakan sekitar jam 11.00 tadi, empat mayat ditemui melibatkan dua kanak-kanak serta dua dewasa termasuk seorang wanita ditemukan dalam satu khemah di Sektor C (Riverside) pada kedalaman tujuh meter. Semua mayat yang belum dikenal pasti identiti itu ditemukan lengkap berpakaian, namun keadaannya sudah mula mereput.

Blake “The Hero” Kembali Bertugas, Ada Tertidur Kepenatan. Unit K9 Jadi Tumpuan Ramai

Blake “The Hero” Kembali Bertugas, Ada Tertidur Kepenatan. Unit K9 Jadi Tumpuan Ramai

Dengan pertemuan ini, menjadikan 30 mangsa sudah ditemui dan berbaki 3 lagi masih hilang.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI : Tragedi Batang Kali, Selepas Azan 4 Mayat Ditemui Lagi Pagi Ini & Berbaki 3 Masih Hilang

IKLAN

Ibu Menangis Kenal Pasti Jenazah Anak, Ini Kali Pertama Nurul Azwani Ikuti Perkhemahan

Dalam pada itu, pasti ramai yang masih ingat dengan anjing pengesan dari Unit K9, Blake yang sebelum ini direhatkan kerana kepenatan selepas dua hari berturut bertugas.

Wira tak didendang ini dari berbulu hitam putih bertukar kecoklatan dan jelas dari wajahnya kelihatan penat kerana bersama-sama anggota keselamatan mengesan mangsa yang tertimbus di awal kejadian.

IKLAN

Blake “The Hero” Kembali Bertugas, Ada Tertidur Kepenatan. Unit K9 Jadi Tumpuan Ramai

Selepas direhatkan beberapa hari, sejak semalam Blake kembali bertugas namun secara bergilir. Dikongsikan dari Tik Tok @Wira Merah, jelas kelihatan Blake sedang berehat seketika, seolah “tea brake” selepas lelah mengesan baki mereka yang masih hilang.

@wiramerah24 Rehatlah Blake And The Geng.. Kejap Lagi Nak Sambung Operasi Semula #tanahruntuhbatangkali ♬ Conquest of Paradise – Vangelis

 Dari video dikongsikan jelas kelihatan rakan-rakan Blake ada yang kepenatan dan seakan  sudah “hilang tenaga” hingga tidur dalam keadaan tertangkup. Jika mereka begitu, itulah juga dialami oleh rakan-rakan penyelamat yang tidak pernah lelah membantu mencari hingga ke hari ini.

IKLAN

Sebalik video ini dikonsikan, ramai netizen yang berasa terharu dengan pengorbanan Blake & The Geng dan menyuruh Unit K9 membelanja Blake dan the geng makanan yang sedap-sedap selepas operasi ini selesai nanti. Ya, jasa hero tidak didendang ini mungkin tidak menjadikan mereka berpangkat di dunia, tapi moga jasa mereka dikenang sepanjang zaman.

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI